Victoria Principalin bikinidieetti

  • Johanna / Artikkeli päivitetty 7.3.2019

Victoria Principalin bikinidieetti
Lukijoiden arvosana tälle dieetille:

Tämä ”hätästartti” bikinikauteen lupaa 2-4 kilon painonpudotuksen seitsemässä päivässä. Alkuperäisen bikinidieetin kehitti näyttelijätär Victoria Principal, joka julkaisi kirjan ”The Diet Principal” vuonna 1987. On tosin olemassa muitakin bikinidieeteiksi kutsuttuja laihdutuskuureja, mutta juuri tämän dieetin julkisuusarvo ja lupaukset nopeasta painonpudotuksesta ovat tehneet siitä suosituimman lajissaan.

Dieetti lupaa 2-4 kilon varman painonpudotuksen, jos laihduttaja seuraa valmista ruokalistaa viikon ajan. Bikinidieetille kannattaa kuitenkin ryhtyä vain äärimmäisessä hädässä ja korkeintaan kerran vuodessa, sillä se on erittäin vähäkalorinen. Myös annokset ovat pieniä. Lähinnä dieetin aikana nautitaan vihanneksia, hedelmiä ja vähärasvaista lihaa.

Ateriaehdotuksia on noudatettava tarkasti, eikä mitään saa syödä kello kandeksan jälkeen illalla. Annoskoot kerrotaan jo valmiiksi, joten varsinaisesti ruoan määrää ei tarvitse mitata. Monet ruoat ovat kiellettyjä runsaskalorisuutensa tai suola- tai kofeiinipitoisuutensa vuoksi. Kannattaa syödä kotona, jotta välttäisi kiusauksen syödä epäterveellisesti eikä keräisi ylimääräisiä kaloreita lautaselleen. Naisille suositellaan myös kalsiumlisää osteoporoosin ehkäisyyn. Paino putoaa, koska ruoan määrää ja ruoka-aineiden laatua rajoitetaan.

Plussat

– Dieetti tarjoaa yksityiskohtaisen ruokalistan koko viikoksi. Sitä on siis helppo noudattaa.
– Jokaisen päivän ruokalista on hieman erilainen, ja ulkona syömisestä annetaan hyödyllisiä vinkkejä.

Miinukset

– Koska dieettiä pitää seurata moitteettoman tarkasti, se voi jättää nälkäiseksi, sillä kaloreita nautitaan hyvin vähän. Siksi painoakin putoaa jonkin verran, mutta suurin osa putoavista kiloista kertyy kehosta poistuvasta nestettä ja hajoavasta lihasmassasta, ei siis rasvasta.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti