Slim-Fast

  • Johanna / Artikkeli päivitetty 7.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle dieetille:

Tämä dieetti perustuu osittain valmiisiin ateriankorvikkeisiin: pirtelöitä nautitaan aamiaiseksi ja lounaaksi sekä ravinnepatukoita välipaloiksi.

Alkuperäinen Slim-Fast-dieetti syntyi erään tutkimuksen pohjalta, jossa tarkasteltiin nestemäisten ateriankorvikkeiden käyttöä. Ensimmäinen kaupallinen ateriankorvikedieetti Metriciar kehitettiin itse asiassa jo 1950-luvulla, ja siitä pitäen valmisdieettejä on tullut ja mennyt, mutta Slim-Fast on pitänyt pintansa.

Jos Slim-Fast-dieettiä noudattaa tunnollisesti, painon luvataan putoavan keskimäärin kilon viikossa. Dieetillä nautitaan valmista Slim-Fast -pirtelöä aamiaiseksi ja päivälliseksi, 200 kalorin edestä hedelmiä, vihanneksia tai muuta ruokaa välipaloiksi sekä terveellinen, korkeintaan 600-kalorinen illallinen.

Energiataso ei laske liikaa, kun nautitaan kaksi päivittäistä välipalaa. Dieetillä pitää myös muistaa nauttia noin kaksi litraa vettä päivässä, jotta säästyisi nestehukalta.

Sallittujen lounaskalorien määrä riippuu siitä, mikä on laihduttajan nykyisen painon ja tavoitepainon ero. Kiireisille laihduttajille suositellaan kahta Slim-Fast -ravinnepatukkaa aterioiden välillä. Kiellettyihin ruokiin kuuluvat muun muassa tavallinen aamiainen ja lounas. Illallista varten annetaan muutama eri vaihtoehto, joihin kuuluu myös terveellisiä vähäkalorisia pakasteaterioita. Vihanneksia ja hedelmiä suositellaan joko illallisella tai välipaloiks.

Jos dieettiä noudatetaan tunnollisesti eikä ylitetä suositeltuja annoskokoja, päivän aterioista ja välipaloista saa energiaa noin 1 500 kaloria. Niin sanottujen tyhjien kaloreiden kuten makeisten ja sipsien syöntiin suhtaudutaan ehdottoman kielteisesti. Jos laihduttaja liikkuu päivässä suositusten mukaisen määrän, syntyy energiavaje ja paino putoaa, mutta ravintoaineita saadaan edelleen riittävästi.

Plussat

– On olemassa jonkin verran tieteellisiä todisteita sen puolesta, että Slim-Fast -laihdutuskuuri on tehokkaampi kuin sen samalla vähäkalorisuusperiaatteella toimivat kilpailijat.
– Slim-Fast -dieetillä korostetaan liikunnan ja kuitupitoisen ruokavalion tärkeyttä, annetaan laihduttajan nauttia rajoituksetta kalorittomia juomia ja tarjotaan lista vähärasvaisista lihatuotteista sekä terveellisistä vihanneksista.

Miinukset

– Kaikesta huolimatta moni laihduttaja jättää Slim-Fast -dieetin kesken. Yksi lopettamisen syy on varmasti nestemäisten ateriankorvikkeiden yksitoikkoisuus, sillä dieetillä saa nauttia melko vähän normaaleja aterioita.
– Valmispirtelöt, patukat ja välipalat ovat käteviä mutta kalliita.
– Vaihtelua ei ole kaikille riittävästi, eikä kuitua saa tarpeeksi, ellei syö paljon hedelmiä ja vihanneksia.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti