Supermarket-dieetti

 • Johanna / Artikkeli päivitetty 7.3.2019 / 2 kommenttia

Supermarket-dieetti
Lukijoiden arvosana tälle dieetille:

Supermarket-dieetillä noudatetaan vähäkalorista ruokavaliota, opetellaan syömään hallitusti ja kulutetaan lisää energiaa liikkumalla.

Dieetistä kirjoitettu kirja antaa vinkkejä ostosten tekoon, tuoteselosteiden lukemiseen ja ruoka-aineksien valintaan. Kokonaan kiellettyjä ovat hyvin rasvaiset ja sokeriset tuotteet, tyhjät kalorit ja juomat, joissa on paljon makeutusaineita. Niiden sijaan suositaan runsaskuituisia, vähäkalorisia vihanneksi ja hedelmiä, joita dieetillä nautitaan herkkupaloina.

Rauhallisesti etenevän dieettioppaan tarkoitus on sopeuttaa laihduttaja uuteen ruokavalio-ohjelmaan vähitellen ja rohkaista häntä elintapojen muutokseen, jonka aikana paino putoaa ja terveellisemmät tavat ja tottumuksen juurrutetaan osaksi elämää.

Supermarket-dieetillä vältetään tekemästä sellaisia ruoka- ja elämäntapavalintoja, jotka saattaisivat laukaista lihomisen uudelleen. Ensimmäiset kaksi viikkoa 1 200 kalorin tehodieetillä tarjoavat melko hyvän alkusysäyksen painon putoamiselle.

Alusta alkaen nautitaan vähäkalorista, runsaskuituista, vähärasvaista ja vähäsokerista ruokaa. Toisessa ja kolmannessa vaiheessa siirrytään hiljalleen kohti pysyviä terveitä ruokailutottumuksia ja liikunnallisempaa elämää. Laihduttajille on asetettu eri tavoitteita sukupuolen ja painon mukaan.

Plussat

 • Supermarket-dieetti on käytännöllinen, tieteellisesti perusteltu ja yksinkertainen painonpudotustapa.
 • Se tarjoaa maalaisjärkeen perustuvia ohjeita terveiden elämäntapojen noudattamiseen eikä siis ole mikään ohimenevä villitys.
 • Kirjassa on myös vaihtotaulukoita, joiden avulla voi säädellä annoskokoja ja kalorien määrää, eivätkä ateriat vaadi pitkää valmistusaikaa, vaan kaiken kokkaa 5-20 minuutissa. Silti dieetillä saa tarpeeksi kaikkia eri ravintoaineita.

Miinukset

 • Dieetin huono puoli on se, etteivät tulokset näy heti, joten sen noudattajalta vaaditaan kärsivällisyyttä.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

2 kommenttia

 1. hellu 3.2.2017 klo 11:12

  Minkä niminen kirja on kyseessä? Mistä löytyisi?

 2. Teija 5.2.2017 klo 14:18

  Tietääkseni sitä ei ole käännetty suomeksi, mutta tässä on linkki englanninkieliseen versioon: http%3A%2F%2Fwww.amazon.com%2FSupermarket-Diet-Janis-Jibrin-M-S%2Fdp%2FB003D7JX46%3A08xYQU1PbooWD0lm0qxxavAAfpM&cuid=3321069

Kirjoita kommentti