Scentsational-tuoksudieetti

  • Johanna / Artikkeli päivitetty 7.3.2019

scentsational
Lukijoiden arvosana tälle dieetille:

Scentsational-dieetti perustuu siihen, että syödessä suuri osa makuaistimuksesta liittyy ruoan hajuun. Sieraimissa haju voimistuu tuhatkertaiseksi ja aivot lähettävät kylläisyyttä ilmaisevan viestin muualle kehoon. Vaikuttaa siltä, että mitä enemmän ihminen on tekemisissä tietyn hajun kanssa, sitä nopeammin hän tulee siitä kylläiseksi. Kuumasta ruoasta tuoksut erittyvät tehokkaimmin, joten kylläisyyden tunnekin tulee nopeasti. Ruoan hajua käytetään kuitenkin vileä toistaiseksi harvoin tehokkaan painonpudotuksen apuna. SutriSystem-niminen yhtiö on parhaillaan kehittämässä tuoksuvettä avuksi painonhallintaan.

Plussat
– Scentsational-dieettiä on helppo noudattaa, ja sen aikana haistellaan monia miellyttäviä tuoksuja.
– Korostaa myös liikunnan tärkeyttä painonpudotuksessa.

Miinukset
– Laihduttaja on riippuvainen inhalaattoreista, jotka erittävät vain tietynlaisten ruokien tuoksua. Esimerkiksi neutraalit, makeat tuoksut kuten omena, banaani ja piparminttu vähentävät ruokahalua. Tuoksujen yksitoikkoisuuteen saa kuitenkin vaihtelua valitsemalla erilaisia täytteitä inhalaattoriinsa.
– Laihduttajan on vältettävä noutopöytiä ja salaattipöytiä, koska niiden lukuisat tuoksut estävät häntä keskittymästä yhteen tiettyyn tuoksuun kerrallaan, joilloin kylläisyyden tunnetta ei ilmaannu.
– Useimpien maitotuotteiden nauttimista tulisi vähentää, sillä maidon tuoksu ei vaikuta aivojen kylläisyyskeskukseen.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti