Uusi kaalikeittodieetti

  • Johanna / Artikkeli päivitetty 7.3.2019

Kaalikeittodieetti
Lukijoiden arvosana tälle dieetille:

Kaalikeittodieetillä on monta nimeä; rasvanpolttodieetti, sairaaladietti, Dolly Partonin dieetti, armeijadieetti jne. Keitto sisältää vain vähän kaloreita, joten sen avulla putoaa jonkin verran painoa. Lisäksi nautitaan maitotuotteita, vihanneksia ja hedelmiä. Dieetin viidentenä ja kuudentena päivänä saa syödä myös kalaa ja kanaa. Koska kaalikeittodieetti ei sisällä kaikkia tarvittavia ravintoaineita, sitä ei suositella noudatettavaksi kuin eninintään viikon ajan.

Dieetin alkuperäisessä versiossa kaalikeittoa, vihanneksia ja hedelmiä saa syödä ilman rajoituksia. Viidentenä päivänä saa syödä myös hiukan lihaa tai kanaa ja tomaatteja. Dieetin viimeisenä päivänä syödään kaalikeittoa, täysjyväriisiä ja vihanneksia. Kun keiton mukana nautitaan runsaasti nestettä, kuten sallittuja makeuttamatonta kahvia tai teetä sekä karpalomehua ja vettä, olo tuntuu kylläisemmältä.

Vaikka keittoa saa nauttia niin paljon kuin haluaa, se ei todellisuudessa ole pitemmän päälle mukavaa. Tämä onkin yksi dieetin laihduttavista osatekijöistä – keittoa ei yksinkertaisesti jaksa syödä koko ajan. Kaalikeitto on kuitenkin itsessään hyvä vähärasvainen ja vähäkalorinen dieetti, mutta usein kuultu väite keiton rasvaapolttavista ominaisuuksista ei pidä paikkaansa.

Plussat

– Yksinkertainen ja helppo noudattaa
– Raaka-aineet helposti hankittavissa

Miinukset

– Yksitoikkoinen
– Saattaa aiheuttaa ilmavaivoja ja vatsan turvotusta
– Sisältää vain vähän tiettyja ravintoaineita
– Ei sovi raskaana oleville, heikkokuntoisille, iäkkäille tai Diabetestä sairastaville

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti