Mehudieetti

  • Johanna / Artikkeli päivitetty 7.3.2019

Mehupaasto
Lukijoiden arvosana tälle dieetille:

Mehudieetti on paaston muunnelma, jonka aikana nautitaan erilaisia mehuja ja liemiä. Se on hyvin vähäkalorinen, joten elimistö on sen aikana ketoosissa, kun keho alkaa hajottaa lihasmassaa ja rasvaa saadakseen energiaa.

Mehudieetillä on vähemmän negatiivisia vaikutuksia kuin paastolla, sillä siitä eivät täysin puutu ravintoaineet, ja se sisältää kehon energianlähteiksi sopivia hiilihydraatteja sekä vitamiineja ja mineraaleja. Hiilihydraateista muodostuva glukoosi on kehon ensisijainen polttoaine, ja mehudieetillä nautitaan myös pieniä määriä hiilihydraatteja ja kaloreita.

Mehujen, veden ja liemien nauttiminen ehkäisee osaltaan nestehukan syntymistä ja vähentää kaliumin, natriumin ja muiden ravintoaineiden puutetta, joka on tavallisella paastolla yleistä.

Monilla mehudieeteillä suositellaan tuoreiden mehujen valmistusta mehulingolla sekä suolihuuhteluita, jotka voidaan toteuttaa erilaisin keinoin. Vaikka mehudieettiä voidaan käyttää painonpudotukseenkin, se on usein osa puhdistautumisrituaalia tai dieetin ja puhdistuskuurin yhdistelmä.

Monissa mehupaastosta kertovissa kirjoissa on tuoremehujen reseptejä.

Plussat

  • Mehudieetti tarjoaa hieman enemmän hiilihydraatteja, vitamiineja, mineraaleja ja kaloreita kuin täyspaasto, joten sitä noudattamalla vältytään monilta paaston negatiivisilta seurauksilta.
  • Lihasmassaa ei menetetä yhtä paljon, eli soluja ei hajoa samassa mittakaavassa eikä kuona-aineita kerry verenkiertoon yhtä runsaasti, vaikka jonkin verran niitä muodostuu mehupaastollakin.

Miinukset

  • Pidempiaikainen painonpudotus paastoamalla voi olla vaarallista. Mehudieetille tulisi ryhtyä vain muutamaksi päiväksi. Sen tarjoama painonpudotus johtuu sekä vähäisestä kalorien nauttimisesta, siihen liittyvästä nesteiden menetyksestä että kehon rasvavarastojen vähenemisestä.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti