Lantio-reisidieetti

  • Johanna / Artikkeli päivitetty 7.3.2019 / 1 kommenttia

Lantio-reisidieetti
Lukijoiden arvosana tälle dieetille:

Tämä vähärasvainen dieetti sisältää melko paljon sekä proteiinia että hiilihydraatteja ja tähtää painonpudotukseen erityisesti lantiolta ja reisistä.

Dieetin kehittäjä Rosemary Conley kirjoitti kirjan ”The Hip and Thigh Diet” vuonna 1988, ja ”The Complete Hip and Thigh Diet” ilmestyi vuonna 1989.

Lantio-reisidieetti perustuu siihen olettamukseen, että säännöllinen ruokailu ehkäisee ahmimista hetken mielijohteesta, mitä puolestaan aiheuttavat liian tiukat dieetit ja ankara kalorien laskenta.

Aamiaisella syödään muroja, hedelmiä, vähärasvaista lihaa, kalaa tai kanaa ja vihanneksia. Lounaalla nautitaan hedelmiä, voileipiä, liha- tai äyriäissalaatteja, keittoa ja vihanneksia. Myös perunoita saa halutessaan syödä. Päivälliseksi voi valmistaa hedelmiä, vihanneksia, keittoa, vähärasvaista lihaa, kalaa tai kanaa tai pastaa. Jälkiruoaksi nautitaan sorbettia tai jogurttia.

Päivittäiseksi annokseksi suositellaan 240-360 ml rasvatonta tai kevytmaitoa, vähintään 350 grammaa hedelmiä, 170 grammaa proteiinia, 350 g vihanneksia, 170 g viljatuotteita, 140 g vähärasvaista jogurttia ja jonkin verran hedelmämehua. Punaista lihaa saa nauttia kaksi kertaa viikossa.

Tyypillisellä aterialla syödään vähärasvaista lihaa ja siipikarjaa, palkokasveja, kohtuullisesti hiilihydraattipitoista tärkkelystä ja rajattomasti vihanneksia.

Dieettiä noudattaneiden laihduttajien kertomuksia käytetään todisteena siitä, että tällä dieetillä paino putoaa nimenomaan lanteilta ja reisistä.

Vaikka on todistettu tieteellisesti, että kohtuullisesti tai paljon hiilihydraatteja ja kohtuullisesti proteiineja sekä vähän rasvaa nauttimalla voi pudottaa painoa pysyvästi, koskaan ei ole osoitettu, että painonpudotuksen voisi kohdentaa juuri reisiin ja lantionseutuun.

Plussat

  • Jos dieettinsä suunnittelee huolellisesti ja tarkkailee jatkuvasti omaa hyvinvointiaan, saa todennäköisesti tarpeeksi ravintoaineita, vaikka dieetillä syödään hyvin vähän pähkinöitä, siemeniä ja tiettyjä maitotuotteita.

Miinukset

  • Terveellisiä rasvoja saattaa kuitenkin tulla nautituksi liian vähän.
  • Laihduttajien raportteja dieetin tehokkuudesta on niin paljon, että se todella näyttäisi toimivan, mutta tieteellisten todisteiden puute ei tue väitettä, jonka mukaan painoa voisi pudottaa nimenomaan lanteilta ja reisistä.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

1 kommentti

  1. superlaihdyttaja 12.6.2018 klo 21:12

    Kokeilin tätä 9 viikkoa ja laihduin erityisesti reisien lantion seudulta 🙂

Kirjoita kommentti