Löydä dieetti tai ruokavalio, joka sopii juuri sinulle

  • Mira / Artikkeli päivitetty 18.4.2019

dieetti-ruokavalio-sopii-laihduttajalle

Joillekin meistä laihduttaminen on kadehdittavan helppoa. Valitettavasti suurimmalle osalle se taas on jatkuvaa kamppailua liikakilojen kanssa.

Jotta ihminen pysyisi normaalipainoisena, hänen on syötävä suunnilleen yhtä paljon kuin kuluttaa. Pienempi energian saanti johtaa laihtumiseen, liika taas lihomiseen ja elintasosairauksiin.

Usein menestyksekkäät laihduttajat seuraavat valitsemaansa ruokavaliota ja lisäävät laihdutustuloksen tehostajaksi liikunnan, joka on myös dieetin jälkeisen vaiheen tärkeitä osatekijöitä. Tutkimusten mukaan riittävä liikunta juuri painonhallintavaiheessa auttaa pitämään jo laihdutetut kilot poissa.

Maailmalla tällä hetkellä ehkä suosituimmat ruokavaliot voidaan jakaa kahteen ryhmään; vähärasvainen ja vähähiilihydraattinen ruokavalio.

Tämä sivusto listaa erilaisia suosittuja dieetti- ja ruokavalio-ohjeita, jolla saat painosi mahdollisimman helposti laskuun ja lähemmäksi tavoitettasi.

Päätä itse dieetti joka sinulle sopii parhaiten, mutta muista että kaikki dieetit ja ruokavaliot eivät sellaisenaan sovi jokaiselle. Samoin osa dieeteistä on tarkoitettu käytettäväksi vain nopeana, muutaman viikon pituisena kuurina – ei elämäntapana.

Vaikka paino ei heti putoaisikaan toivotulla tavalla, iloitse pienistäkin onnistumisista. Palkitse itseäsi. Älä murehdi, mitä on vielä edessä, vaan ole iloinen saavutuksista.

Valitse vierestä sinua kiinnostava dieetti. Katso myös laihduttajan reseptit.