Scarsdale-dieetti

Scardalen dieetti on vähähiilihydraattinen, hyvin proteiinipitoinen ja kaloreita välttävä dieetti. Laihduttaja saa nauttia päivittäin kolmella aterialla, aamiaisella, lounaalla ja päivällisellä, yhteensä vain 1000 kaloria. Ruokavalio koostuu pääosin rasvattomasta lihasta ja nahattomasta kalasta, hedelmistä ja vihanneksista. Lisäksi veden ja esimerkiksi kevytjuomien juominen on tärkeää. Dieetin aikana ei saa nauttia minkäänlaisia ateriankorvikkeita eikä alkoholia. Kun dieetti on edennyt kaksi viikkoa, laihduttajia kannustetaan siirtymään Pysy hoikkana -ohjelmaan, jossa salittujen ruoka-aineiden määrää on kasvatettu.

Scarsdale-dieetin seuraavakin vaihe on yhtä kurinalainen. Se sallii aloitusviikkojen ruokaohjelman lisäksi laihduttajan päiväannokseen vain kaksi viipaletta kokojyväleipää tai erityistä proteiinileipää (hankittava tai valmistettava itse). Samoin selleri, porkkanat, hedelmät ja sokerittomat hillot sallitaan. Sokeri, perunat, spagetti, karamellit, jälkiruoat, jauhoja sisältävät ruoat, täysmaito, kerma, kastikkeet, rasvainen liha ja rasvat ovat kiellettyjä.

Plussat

- Paino putoaa nopeasti

Miinukset

- Rajoitetut ateriavaihtoehdot saattavat alkaa kyllästyttämään tietyn ajan kuluttua
- Pudotettu paino tulee helposti takaisin, kun dieetti lopetetaan
- Ei sovi diabetestä tai munuaistautia sairastaville eikä myöskään raskaana oleville

Jaa tämä sivu:

Arvostele tämä dieetti: 
Lyhyet ja kevyet

Pystyt vähentämään aterian sisältämää rasvaa, kun vähennät lihan osuutta ja lisäät ruokiisi runsaasti kuituja sisältäviä papuja, herneitä ja linssejä.