Viinikukko

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
230 kcal/annos 6 annosta

8 salottisipulia
1 valkosipulinkysi
4 porkkanaa
2 kesäkurpitsaa
150 g pieniä herkkusieniä
3 (á 125 g) nahatonta ja luutonta broilerin rintafilettä.
2 tl öljyä
1 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
1 rkl kuivattua yrttiseosta
2 rkl tomaattisosetta
5 dl punaviiniä
2 laakerinlehtiä
6 keitettyä perunaa

Kuori salottisipuli, Hienonna kaksi sipulia ja jätä loput kokonaisiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huudo ja viipaloi kesäkurpitsat, Puhdista herkkusienet. leikkaa broilerin rintafileet kahteen osaan. Kuumenna öljy padassa, ruskista broilerinpalat siinä joka puolelta kauniin värisiksi. mausta suolalla ja mustapippurilla. Ota broilerinpalat pois padasta. Pane hienonnetut ja kokonaiset salottisipulit sekä valkosipuli pataan, paista niitä 3 minuuttia. Lisää joukkoon yrttiseos, tomaattisose, viini ja laakerinlehdet. Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 2 minuutta. Pane broilerinpalat takaisin pataan. Lisää porkkana- sekä kesäkurpitsaviipaleet ja herkkusienet. Sekoita hyvin, vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla liedellä 30 minuuttia tai uunissa 45 minuuttia. Kuori keitetyt perunat ja leikkaa ne viipaleiksi. Paahda perunaviipaleet pinnoitetussa paistinpannussa ilman rasvaa kauniin värisiksi. Tarjoa viinikukko perunaviipaleiden kanssa.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti