Uunibroileria ja kasviksia

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
284 kcal/annos 2 annosta

1/2 fenkolia tai pari lehtisellerinvartta
2 perunaa
100 g purjosipulia
100 g herkkusieniä
1/2 tl suolaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria
2 1/2 dl kanalientä
1 (á 125g) nahatonta ja luutonta broilerin rintafilettä
1 dl ranskankermaa (rasvaa max 5 %)
2 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Huuhdo ja leikkaa fenkoli tai lehtisellerinvarret suikaleiksi. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo ja halkaise purjosipuli. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne viipaleiksi.

Pane kaikki kasvikset uunivuokaan, mausta suolalla sekä mustapippurilla kaada kanaliemi päälle.

Nosta broilerin rintafileet kasvisten päälle ja peitä astia foliolla.

Kypsennä 30 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Nosta broileri ja kasvikset lautasille.

Pane 2 desilitraa kypsennyslientä pieneen kattilaan. Lisää ranskankerma ja hienonnettu rakuuna. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kastike broilerin ja kasvisten päälle. Tarjoa heti.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti





Lyhyet ja kevyet
Älä käy kaupassa nälkäisenä, koska silloin ostoskärryyn tulee valittua turhia - ja usein kaloripitoisia - herkkuja. Samoin pidä varasi ruoanlaiton aikana. Jos olet nälkäinen, saatat napsia ylimääräistä ennen kuin ateria on valmistunutkaan.