Mehevä juustomakaronilaatikko

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 30.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
490 kcal/annos 4 annosta

5 dl makaroneja
2 dl rasvatonta raejuustoa
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
1 dl rasvatonta maitoa
1 kevyesti vatkattu munanvalkuainen
200 g raastettua kevytjuustoa (esim. Turunmaa, Kadett)
0,5 dl pilkottua sipulia
1 rkl murskattuja juustonaksuja
1 tl sinappijauhetta
1/4 tl mustapippuria
2 rkl korppujauhoja
1/tl paprikamaustetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kahden litran vuoka ja nosta sivuun.

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä puolikypsiksi. Valuta vesi pois, mutta ota talteen 2 rkl keitinvettä. Kaada makaronit takaisin kattilaan.

Sekoita isossa kulhossa raejuusto, jogurtti, maito ja kevyesti vatkattu munanvalkuainen. Sekoita mukaan juustoraaste, sipulit juustonaksut, sinappi ja pippuri sekä säästämäsi 2 rkl keitinvettä.

Kaada seos makaronien päälle ja sekoita hyvin. Kaada vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja paprikamauste.

Peitä kannella ja laita uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti





Lyhyet ja kevyet
Älä käy kaupassa nälkäisenä, koska silloin ostoskärryyn tulee valittua turhia - ja usein kaloripitoisia - herkkuja. Samoin pidä varasi ruoanlaiton aikana. Jos olet nälkäinen, saatat napsia ylimääräistä ennen kuin ateria on valmistunutkaan.