Mehevä juustomakaronilaatikko

4 annosta
490 kcal/annos

5 dl makaroneja
2 dl rasvatonta raejuustoa
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
1 dl rasvatonta maitoa
1 kevyesti vatkattu munanvalkuainen
200 g raastettua kevytjuustoa (esim. Turunmaa, Kadett)
0,5 dl pilkottua sipulia
1 rkl murskattuja juustonaksuja
1 tl sinappijauhetta
1/4 tl mustapippuria
2 rkl korppujauhoja
1/tl paprikamaustetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kahden litran vuoka ja nosta sivuun.

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa vedessä puolikypsiksi. Valuta vesi pois, mutta ota talteen 2 rkl keitinvettä. Kaada makaronit takaisin kattilaan.

Sekoita isossa kulhossa raejuusto, jogurtti, maito ja kevyesti vatkattu munanvalkuainen. Sekoita mukaan juustoraaste, sipulit juustonaksut, sinappi ja pippuri sekä säästämäsi 2 rkl keitinvettä.

Kaada seos makaronien päälle ja sekoita hyvin. Kaada vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja paprikamauste.

Peitä kannella ja laita uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Jaa tämä sivu:

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan ruokavalio voi myös hivellä makuhermoja. Täältä löydät monen moisia herkullisia ja vähärasvaisia ruokareseptejä.
→ Kaikki laihduttajan reseptit

Suolisto ongelmat
Paula Heinonen

Vihdoinkin hyvä olo

Suoliston hyvinvoinnilla on suuri merkitys ihmisen terveydelle, energisyydelle ja vastustuskyvylle. Miksi kärsin ummetuksesta, vaikka juon runsaasti vettä ja liikun paljon? Miksi mahani on jokaisen aterian jälkeen turvoksissa? Vältänkö toistuvat nuhakuumeet ja korvatulehdukset suoliston kunnostuksella? Kirjan avulla opit ymmärtämään ja hoitamaan suolistoa, ja pääset eroon sinua kiusaavasta terveysongelmasta.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Lyhyet ja kevyet

Pikadieettien laihdutusvaikutus johtuu yleensä siitä, että elimistöstä poistuu runsaasti vettä.