Nutrilett-kokemuksia: 9 kiloa pois neljässä viikossa (testaajamme täydellinen opas)

 • Mira / Artikkeli päivitetty 4.5.2021 / 59 kommenttia

Nutrilett VLCD -dieetti
Lukijoiden arvosana tälle dieettituotteelle:

Testasin Nutrilett VLCD -kuuria 3 + 1 viikkoa, jonka aikana paino putosi 9 kiloa. Toteutin täysnutrauksen eli käytin pelkkiä Nutrilett-tuotteita, joita tuunasin vähähiilihydraattisilla ruoka-aineilla silloin tällöin. Lopuksi siirryin 1 500 kalorin osanutraukseen viikoksi.

Olo oli alussa hieman heikko, mutta muuttui selvästi heti ekalla viikolla. Olin energisempi, nukuin paremmin ja näytin kuulema muutenkin hehkeältä 🙂 Erityisesti nopea painon putoaminen motivoi jatkamaan.

Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut dieetti!

Lue koko juttu, miten Nutrilett-kuurini onnistui:

Missä kunnossa sinun pitää olla, jotta voit aloittaa Nutrilett VLCD -kuurin?

Tämä on erittäin tärkeää, sinun pitää olla terve ei flunssaa, yskää tai muutakaan sairautta dieetin aikana! Lisäksi diabetes, raskaus, imettäminen tai jokin aineenvaihdunnan sairaus vie valitettavasti sinulta kaikki mahdollisuudet mennä ketoosiin Nutrilett VLCD -tuotteiden avulla. Erittäin niukkaenergiaista ruokavaliota ei suositella myöskään lapsille, nuorille tai vanhuksille.

Kuten voit kuvitella, kuuri ottaa voimakkaasti kunnon päälle. Kalorimäärät ovat todella pieniä ja jos olet tottunut syöpöttelemään rekkamiehen annoksia, ensimmäiset päivät saattavat olla raskaita. Vastapainona voit odottaa, että paino putoaa nopeasti.

Mutta viimeistään neljännen päivän tienoilla helpottaa!

Dieettiohjelmani koostui kolmen viikon täysdieetistä ja yhden viikon palautumisesta. Ensimmäisessä osassa nautin pääasiassa Nutrilett-tuotteita, joita tuunasin hieman mausteilla ja kasviksilla. Viimeisellä viikolla jatkoin pussikeittojen syömistä, mutta lisäsin tuunausaineksia, kuten vähärasvaista kanaa ja kalaa. Kalorimäärä oli silloin noin 1500 kcal per päivä.

Dieettiohjelma Nutrilett-tuotteista

Ketoosi alkaa, elämä hymyilee ja paino putoaa

Aluksi koin nälkää ja toisena päivänä hienoista päänsärkyä ja väsymystä. Neljäntenä päivänä olo kuitenkin parani kuin taikaiskusta ja viikon päästä olin jo täysin tottunut pieneen ruokamäärään.

Itse asiassa en ole koskaan aikaisemmin kokenut ketoosia ja täytyykin sanoa, että yllätyin iloisesti. Enää ei ollut nälkä, olo oli energinen ja nukuin pitkästä aikaa hyvin. Perushuonona nukkujana erityisesti tämä tuntui ihanalta. Aamulla herääminen oli mukavaa ja tuntui kuin olisin voinut juosta maratoonin.

Silloin tällöin tunsin lievää huimausta, mutta se meni ohi muutaman suolakurkun viipaleen voimalla. Olen syönyt suolakurkkua myös muilla dieeteillä ja se on aina parantanut oloa.

Suolan käyttöä kannattaakin seurata. Yleensä väsymys ja huimaus menee ohitse, kun tankkaa jokusen merisuolarakeen tai muuta vähähiilihydraattista ja suolaista naposteltavaa.

Olet varmasti kuullut, että ketoosissa hengitys haisee? Se on totta ja kannattaakin huolehtia suun hygieniasta esimerkiksi suuvedellä. Jos kukaan ei kehtaa sanoa sinulle hajusta, etkä muuten huomaa sitä, voit parhaiten varmistaa ketoositilan apteekista ostettavilla Ketostix-testiliuskoilla.

Myös raudanmaku suussa, näläntunteen häviäminen ja ylienergisyys kielii muuttuneesta tilastasi.

Veden määrä tuntui aluksi valtavalta. Itse en ole koskaan ollut mikään tankkaaja ja dieetin ohessa pitikin opetella kokonaan uusi tapa juoda. VLCD-paaston aikana pitää juoda paljon vetta – ainakin 2–3 litraa päivässä. Se auttaa esimerkiksi pitämään nälän tunnetta ja päänsärkyä loitolla sekä parantaa vatsasi toimintaa.

Ja erityisesti – veden juominen vähentää nesteen kertymistä elimistöön. Kuullostaa oudolta, eikö? Vesi tosiaan poistaa kehosta nestettä kerryttäviä suoloja. Puhumattakaan muista kuona-aineista ja myrkyistä.

Vesipullosta tuli siis läheinen kaveri ja vessassa piti juosta aika usein.

Tarvitset kuitenkin myös tiettyjä suoloja dieetin aikana. Ja tässä onkin hyvä suolan saantivinkki, korvaa osa vedestä vissyllä. Erityisesti Lidlin Saskia -kivennäisvesi on hyvää, sillä siinä on laihduttajan tarvitsemaan natriumia.

Kalorittomat juomat, kuten vissyvesi sopivat laihdutukseen

10. päivä ja paino pudonnut 4 kiloa!

Vaalla on kiva käydä, kun tuntuu että paino putoaa ihan silmissä. Hieman intoa laskee se, että alussa paino putoaa osittain nesteiden poistumisen vuoksi. Fiilistä voi nostattaa kokeilemalla vaatteita, jotka ovat menneet pieniksi ja todeta, että ne sopivat taas!

Tällä menolla kesähousutkin mahtuvat kohta jalkaan.

Menin töihin talvilomalta ekan dieettiviikon jälkeen ja kiitin mielessäni itseäni, että tuli valittua loma paaston aloitusajaksi. Päivät 34 menivät kuin sumussa, eikä keskittymisestä olisi tullut mitään.

Varsinkin jos teet tarkkuutta vaativaa työtä, VLCD-dieettiä ei kannata aloittaa kuin vasta extrapitkän viikonlopun jälkeen.

Yleisesti ottaen paino putoaa ensimmäisellä viikolla noin 34 kiloa. Laihtumista voi tehostaa juomalla vettä noin 3 litraa ja kävelemällä paljon. Mitä nopeammin kulutat kehosi vanhat hiilihydraattivarastot loppuun, sen nopeammin ketoosi alkaa.

Voiko dieetin aikana harrastaa liikuntaa?

Ehdottomasti. Ja kevyt liikunta, kuten kävely, pyöräily tai uinti, on aina hyväksi.

Koeta pitää jäitä hatussa raskaan liikunnan ja treenauksen suhteen. Dieetin tuoma energinen ja kevyempi olo saattaa siivittää sinut turhan raskaisiin suorituksiin. VLCD-dieetillä saatava kalorimäärä on niin pieni, että siitä ei periaatteessa riitä raskaampaan liikuntaan tarvittavaa lisäpanosta. Sinun on hyvä tunnustella oloasi ja jos energiaa riittää, voit toki kokeilla nopeatempoisempaan liikkumista.

Liikkumisen jälkeen voit tarvittaessa nauttia pienen proteiinilisän, kuten tonnikalaa vedessä, nahatonta ja vähärasvaista kanaa tai kalkkunaa. Itse olen syönyt raejuustoa, joka on myös hyvä vähähiilihydraattinen proteiinilisä.

Jopa ilman liikkumista voit lisätä ruokavalioosi 20 grammaa lisäproteiinia, joka vastaa noin 90 grammaa tonnikalaa vedessä.

Millaisia makuelämyksiä on luvassa?

Olen nyt täysin rehellinen sinulle, Nutrilett-tuotteet eivät ole mitään gourmetherkkuja. Jos olet ruoasta nautiskelija, Nutrilett-ateriat saattavat olla aluksi vaikeasti nieleskeltäviä.

Onneksi sarjassa on useita eri makuja, joista varmasti löytää oman maun mukaisia aterioita. Tällä hetkellä valikoimissa on:

Suolaiset VLCD-keitot

 • Kermainen kasviskeitto (vähälaktoosinen)
 • Red Curry -thaikeitto
 • Kermainen kanakeitto

Makeat VLCD-pirtelöt

 • Mansikkapirtelö (vähälaktoosinen)
 • Banaani-karamellipirtelö
 • Suklaapirtelö (vähälaktoosinen)
 • Mustikkarahkapirtelö (vähälaktoosinen)
 • Vadelmarahkapirtelö (vähälaktoosinen)

VLCD-juomat

 • Kookoksenmakuinen kaurajuoma (vähälaktoosinen)

Älä kuitenkaan osta maistamatta kymmeniä kappaleita jotakin makua, josta luulet tykkääväsi. Makuelämys voi olla erilainen, mihin olet tottunut tavallisten pussikeittojen suhteen.

Parempi idea on valita setti erilaisia makuja ja testata ne. Kun olet löytänyt omat makusi, dieettikin sujuu mukavammin. Yökkiminen jokaisen ruoan alussa ei motivoi kovin tehokkaaseen laihdutukseen.

Itse en ole kovin nirso ja lähes kaikki suolaiset keitot menivät alas. Oma suosikkini on punainen thaikeitto ja makeista banaani-karamellipirtelö sekä suklaapirtelö. Jälkimmäistä olisin voinut sokerihiirenä vetää loputtomasti.

Mutta makuasiat ovat tosi henkilökohtaisia ja sinä voit pitää jostain aivan muusta mausta. Jos rakastat makeaa, on myös täysin mahdollista vetää koko kuuri lävitse pirtelöillä ja muilla makeilla aterioilla.

Nutriletilla oli aikaisemmin saatavilla aloituspakkauksia, joissa oli lajitelma erilaisia makuja. Nyt niitä voi löytää enää satunnaisesti joistakin kaupoista. Varmista kuitenkin, että päiväys on voimassa, jos aiot ostaa sellaisen.

Voiko aterioita tuunata?

Kyllä voi ja se on jopa suositeltavaa. Suolaiset keitot ovat aika litkuja ja kun saat niihin edes jotain pureskeltavaa, niiden nauttiminen on mukavampaa. Esimerkiksi näitä voi käyttää:

Kasviskeittoon voit lisätä paprikaa, sipulia, valkosipulia, chiliä ja tietysti mausteita, kuten sitruunapippuria.

Kanakeittoon voit lisätä pakastepinaattia, currytahnaa ja muita mausteita sekä tuoreita yrttejä.

Thaikeittoon voit lisätä esimerkiksi kevätsipulia, katkarapuja tai raejuustoa. Lisämausteita ei mielestäni tarvita.

Jos haluat paksumpaa keittoa, lämmitä sitä mikrossa noin minuutti lisää.

Lisäksi hauska idea on tehdä Nutrilett-jauheista pyöryköitä ja pihvejä. Reseptejä löydät täältä.

Pirtelöihin voit lisätä rasvatonta maitorahkaa. Niihin ei suositella lisättäväksi kovin paljon marjoja tai hedelmiä, koska niissä on runsaasti hiilihydraatteja. Muutama marja ei kuitenkaan ole pahasta. Ja käytä aina kylmää vettä. Parhaimman tuloksen saat sheikkerillä tai sauvasekoittimella.

Muita VLCD-kuurille sopivia ruoka-aineita, jotka eivät helposti vaaranna ketoosia, ovat esimerkiksi:

Porkkana: 32,7 kcal. Proteiini 0,6 g (100 g)
Kurkku: 11,3 kcal. Proteiini 0,7 g (100 g)
Parsakaali: 35 kcal. Proteiini 4,6 g (100 g)
Kukkakaali: 24 kcal. Proteiini 1,8 g (100 g)
Varsiselleri: 12,7 kcal. Proteiini 1,1 g (100 g)
Chili: 45,2 kcal. Proteiini 2 g (100 g)
Herkkusienet: 15 kcal. Proteiini 2,1 g (100 g)
Vihreät herneet: 73 kcal. Proteiini 5,1 g (100 g)
Inkivääri: 8,2 kcal. Proteiini 0,2 g (10 g)
Sitruuna ja lime: 32,9 kcal. Proteiini 0,6 g (100 g)
Punaviinietikka ja balsamico: 13,4 kcal. Proteiini 0 g (10 g)

Mitä muuta voin syödä?

Lista ei ole kovin pitkä. Normaaliannos (naiset 5 ja miehet 6 pussia päivässä) Nutrilett-tuotteita antaa sinulle tarvittavat kalorit, mutta voit syödä lisänä kasviksia aika vapaasti. Esimerkiksi 100 grammassa pakastevihanneksia on vain 30 kilokaloria. Voit myös ottaa pieniä proteiinilisiä, kuten vaikkapa tonnikalaa vedessä.

Lisäksi voit tuunata keittoja pienillä määrillä lisäaineksia, joista mainitsin aikaisemmin.

Kahvia, teetä ja kalorittomia limuja voi juoda miten haluaa. Maidon kanssa pitää olla varovainen, mutta voi sitä kahviin lorauttaa. Rasvatonta tietenkin.

Entä jos vatsa ei kestä tällaista menoa?

Älä huoli, yleensä pelkästään riittävä kalorittomien nesteiden nauttiminen saa vatsasi takaisin raiteille. Mutta jos haluat tehostaa suoliston toimintaa, voit nauttia lisänä vihanneksia ja juureksia sekä kalorittomia kuitulisiä. Näitä ovat esimerkiksi vehnänleseet, psylliumkuorijauhe (Foodin), perunakuitujauhe (Pofiber) ja sokerijuurikashiutaleet (Fibrex).

Itselläni juuri nuo Fibrex-hiutaleet auttoivat kivasti pieneen ummetukseen.

Mitään vatsalle tarkoitettua lääkevalmistetta (kuten Levolac) tai Detox-tuotteita ei kannata nauttia VLCD-dieetin aikana. Vatsan pitää pystyä imeyttämään kaikki kivennäisaineet ja vitamiinit.

Mitä tämä ihanuus sitten maksaa?

Pussien hinta saattaa tuntua kovalta, mutta mietipä tätä; kun ruokakaupasta ei tule kannettua herkkuja tai edes tavallista ruokaa itsellesi niin sieltä puolelta tulee sitten säästöä vastaavasti. Periaatteessa saat puolikkaan ravintolalounaan hinnalla koko päivän ruoat! Ei paha, vai mitä?

Tietysti sinun pitää laskea mukaan lisäravinteet. Vaikka pusseissa sanotaan olevan kaikki tarvittavan, niin itse ainakin otin mukaan kalöljykapselit, 12 hyvälaatuista monivitamiinipilleriä ja D-vitamiinin.

Entä täysnutrauksen jälkeen?

Onneksi olkoon, jos olet päässyt tavoitteeseesi ja vienyt lävitse Nutrilett VLCD -kuurin! Painosi pitäisi nyt olla tippunut selvästi. Itselläni vaaka näytti kahdeksan kilon vajausta aikaisemmasta.

Mutta mitä sitten pitäisi tehdä, että painosi myös pysyy saavutetussa määrässä tai jopa jatkaa putoamista!

Tämä on hyvin tärkeää lue jatko erittäin tarkkaan!

Kokemastasi ei ole mitään hyötyä, jos nyt jatkat entiseen malliin. Tiedän kuitenkin, että herkuista on vaikea kieltäytyä. Eikä se ole tarkoituskaan. Elämästä pitää nauttia ja herkullinen ruoka on osa sitä.

Mutta elämä on myös sitä, että usein kuurin jälkeen paino alkaa nousemaan ja palaa entiselleen.

Nyt kerron tavan, jolla olen pystynyt pitämään kurvini kohdillaan ja painokäyrän putoamissuunnassa.

Vastaus on osanutraus

Se tarkoittaa sitä, että korvaat osan päivän aterioistasi Nutrilett-ateriankorvikkeilla tai jollain muilla korvikkeilla.

Voit esimerkiksi korvata 13 ateriaa päivässä Nutrilett-tuotteilla, jolloin kalorinsaantisi pysyy alhaisena, mutta et enää ole ketoosissa. Pelkästään yhdenkin aterian korvaaminen Nutrilett-pirtelöllä tai -ateriapatukalla saa sinut laihtumaan, jos et muilla aterioilla tankkaa kuin hullu.

Kun olet lopettanut täysnutrauksen sinun kannattaa jatkaa kevyesti, ettei vatsasi mene sekaisin normaalista ruoasta. Korvaa silloin aluksi kaksi ateriaa ateriankorvikkeilla ja viikon päästä voit jatkaa yhdellä korvikkeella per päivä. Näin saat päälle sopivan rytmin VLCD-ruokavaliosta uuteen, vähäkaloriseen syömistapaasi.

Nutrilett VLCD -ateriassa on runsaat 100 kilokaloria per ateria ja ateriankorvikkeissa se on kaksinkertainen, eli runsaat 200 kcal. Joka tapauksessa saat aterioista molemmissa tapauksissa juuri sopivan määrän vitamiineja sekä kivennäisaineita ja runsaasti proteiinia. Eli pysyt oikeilla raiteilla vaikka aterian kalorimäärä on minimissä.

Voit itse säädellä ateriankorvikkeiden määrää seuraamalla painosi kehittymistä. Jos suunta on väärä, korvaa kaksi ateriaa korvikkeilla ja jos painosi pysyy sopivissa mitoissa, pysyttäydy yhdessä korvikkeessa. Voit myös korvata yhden aterian silloin tällöin Nutrilett-patukalla tai -juomalla.

Välipalapatukat auttavat laihtumaan

Idea on, että säätelet painoasi pysymään oikeassa suunnassa ateriankorvikkeiden avulla.

Jos VLCD-dieetin ateriat eivät ole iskeneet tulta makuhermoissasi, ateriankorvikkeet maistuvat huomattavasti paremmilta.

Tykästyin erityisesti Nutriletin Sitruuna-juustokakkupatukkaan ja Mochaccino-juomaan 😍

Kun löydät omat makusi kannattaa ostaa isompi pakkaus kerralla, niin ne tulevat halvemmiksi. Hankin omani Hyvinvoinnin.fi-verkkokaupasta, jossa näyttäisi olevan suurin valikoima Nutrilett-tuotteita tällä hetkellä. Hyviksen toimitukset ovat 100 % muovittomia, mikä on tosi hyvä juttu!

Lisäksi Matsmart-sivustolta löytää usein todella halpoja, jopa 20-90 % alennuksella Nutrilett- ja muita laihdutustuotteita. Katso, ettet osta liian nopeasti vanhenevia tuotteita.

Nutrilett-ateriankorvikkeita on saatavilla seuraavasti tällä hetkellä:

Smoothiet

 • Nordic Berries -smoothie (vähälaktoosinen)
 • Berry Boost -smoothie (vähälaktoosinen)
 • Tasty Tropical -smoothie (vähälaktoosinen)
 • Mochacchino-juoma (vähälaktoosinen)
 • Suklaajuoma (vähälaktoosinen)

Sekä lisäksi 10 erilaista ateriapatukkaa. Suolaisia aterioita ei ole korvikkeina.

Mitä mieltä olen tästä dieetistä?

Lyhyt Nutrilett VLCD -kuuri on hyvä tapa laihduttaa. Se katkaisee vanhat syömistottumukset ja auttaa valmistautumaan uusiin syömistapoihin ja -tottumuksiin. Nutrilett-tuotteet sisältävät kaikki elimistön tarvitsemat ravintoaineet, joten ruokailua tai ruoka-aineiden sisältöä ei tarvitse suunnitella.

Itse koin mukavimmaksi juuri helppouden pussi tai juoma kerrallaan eikä kaloreita tarvitse laskea. Ruoan pureksimista kyllä hieman kaipasin.

Ketoosi oli ihana kokemus jäin melkein koukkuun siihen. En ole ikinä voinut niin hyvin kuin ketoosin aikana. Kunhan alussa kestää muutaman ikävämmän päivän, niin loppudieetti menee kuin siivillä. Ja tuloksia tulee!

Olen nyt siirtynyt normaaliin ruokavalioon ja vähintään kerran viikossa nappaan yhden ateriankorvikkeen joskus voi mennä patukka neljänäkin päivänä viikossa. Paino on pysynyt loivassa, mutta mukavassa alamäessä. Lisäksi ulkoilen kävellen 23 kertaa viikossa ja käyn uimassa kerran viikossa. Herkkuja voi syödä, mutta maltilla.

Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut dieetti, jota voi suositella lämpimästi.

Mitä mieltä itse olet? Oletko aikonut kokeilla VLCD-dieettiä tai ehkä sinulla jo on Nutrilett-kokemuksia? Olisin iloinen, jos jättäisit kommentin tähän alapuolelle.

Paljon tsemppiä laihduttamiseen, Mira 🙂

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä Nutrilett-dieetistä

Kuinka paljon voi laihtua Nutriletilla?

Jos sinulla on paljon pudotettavaa, paino putoaa aluksi nopeastikin. Riippuen kuurin pituudesta ja lähtöpainosta, voidaan puhua useista kiloista. Pidemmällä tähtäimellä voit saavuttaa huomattavan pudotuksen ja saat alkuun pysyvän muutoksen ja terveet elämäntavat.

Onko Nutriletissa laktoosia?

Nutrilett-tuotteissa on vähälaktoosisia vaihtoehtoja, kuten kaikki ateriankorvikesmoothiet ja valmisjuomat. VLCD-tuotteista vähälaktoosisia ovat suklaa, mansikka, metsämarja ja kasviskeitto.

Mitä on VLCD?

VLCD (very low calorie diet) on niukkaenergiainen ruokavalio, jonka aikana nautitaan vain vähän energiaa (alle 800 kilokaloria / vrk) sisältävää ravintovalmistetta, joka sisältää myös tarpeelliset suojaravintoaineet. VLCD kuuluu suomalaisen Aikuisten lihavuuden Käypä hoito -suosituksiin.

Anna oma arviosi artikkelista:

59 kommenttia

 1. Kristiina K 25.4.2019 klo 08:47

  Nutriletillä lähti viime vuonna 12 kiloa ja kokeilen ehdottomasti uudelleen

  • Juslin 18.5.2019 klo 13:13

   9kiloa pois mutta alku oli hankalaa.

  • Tiina Karjalainen 24.7.2021 klo 14:56

   Olitko täysnutralla? Missä ajassa tuo 12kg lähti? Pituus ja paino? Sori utelu 😉

 2. Malibu Sunrise 18.5.2019 klo 13:11

  Pidän aina reissuilla patukan mukana ihan vain kaiken varalta, ettei tulisi sorruttua roskaruokaan kun nälkä yllättää. Mielummin patukka, kuin hätäpäissä ostettu hampurilainen ja ranskikset.

 3. Sepeteus 1.7.2019 klo 11:15

  Muistakaa ettei diepeetikot saa alkaa tälläiseen dieettiin !

 4. ValasKuivallaMaalla 2.10.2019 klo 05:00

  Soveltuuko tämä dieetti pitkä-aikaiseen käyttöön? Pitäisi tiputtaa kymmeniä kiloja muutaman kilon sijasta.

  • tiikerijäde 2.10.2019 klo 12:22

   Kyllä voi. Aloitus VLCD-dieetillä vaikka kolme viikkoa ja sen jälkeen osanutrausta, eli korvaat aterioita esimerkiksi välipalapatukoilla. Toimii, koska itse sain sillä tavalla 29 kiloa pois 😀

   • Niki 2.12.2020 klo 10:12

    Hei, kauanko sulle meni aika, että laihduit tuon 29kg? On kyllä todella hyvää saavutus. Munun pitäisi laihtua ainakin 35kg.

    • Tiikerijäde 3.12.2020 klo 15:20

     Hei Niki! Kyllä siinä yli vuosi meni 🙂

 5. Jake 11.12.2020 klo 10:36

  Itse tiputin 2015 keväällä kymmenessä viikossa tasan 20kg. Lähtöpaino oli 93kg ja loppupaino 73kg. Suurin piirtein 5viikkoa paino putosi todella helposti. Harrastan kehonrakennusta ja olen sitten muiden ja itseni iloksi ”kiristellyt” sen jälkeen kuntoa kerran vuodessa 4viikon setillä. Se on sopivan mittanen aika ja sillä lähtee se 10-12kg riippuen ihan tähtien asennosta.
  Mielenkiintoista on muiden ihmisten kiinnostus diettiiin kun näkevät tulokset. Kuitenkin menetelmät kuultuaan tylyttävät humpuukina ja saa helposti huijarin leiman. Välillä olen vain kertonut olevani ”kisadietillä”. Ei kaikkien itsekuri pussi-ketoosiin riitä 🙂

  M40, 170/77kg

 6. Jussi Haapala 1.1.2021 klo 16:36

  Kiitos artikkelista ! Olen tänään aloittanut kuurin, ja uskon lukevani tämän artikkelin vielä monta kertaa. Paljon tarpeellista tietoa. Ekaa kertaa kokeilen kuuria, olen herkuttelija. Ja tuntuu että aina olisi pakko olla jotain pureskeltavaa. Saapas nähdä miten miehen käy !

  T. M30 181/99kg

  • Mira 8.1.2021 klo 11:24

   Tsemppiä Jussi! Koeta pureskella purukumia tai kasviksia, niin saat pahimman himon taltutettua.

   • Mira K 20.3.2021 klo 11:41

    Hei Mira, kaima täällä kyselee miten koostit ruokavalion kolmen viikon VLCD.n jälkeen? Itselläni on takana 2 viikkoa ja painoa tippunut 3,5kg jes! Tavoite olisi toukokuun alkuun ainakin yht. 10 tai lähemmäs 15kg pois. Miten koostan päivänruuat jatkon? Pysynkö ketoosissa jos kalorimäärä on alle 800kaloria päivässä vai tuleeko hiilaritolla per päivä jonkun tietyn rajan yli? Entä oliiviöljyn ottaminen sehän ei ketoosossa lihota!

 7. Martti Jyrkönen 8.1.2021 klo 11:18

  Tänään aloitettu nutrilett ”kuuri” lähtöpaino 77 kg tarkoitus pudottaa paino 68kg.
  Painon nousu viimeiset kaksivuotta. Liikapaino tuonut lievän verenpaineen.
  Samoin astmaan vaikuttaa haitallisesti.
  Ravintoterapeutin ohjeilla mentiin viimeiset kaksi kuukautta ei näkyvää tulosta.
  Joten yritetään nutrilettilla saada paino ihanne arvoihin.

  • Mira 8.1.2021 klo 11:25

   Hyvä Martti, siitä se lähtee!

  • Tiina 13.1.2021 klo 19:16

   Aloitin viikko sitten ja olen vielä lisäksi tehnyt nyt viimeiset neljä päivää melkein 10km kävely lenkkejä painoni ei liikahda mihinkään, missä vika?😭
   Vinkkejä

   • Mira 14.1.2021 klo 08:37

    Hei Tiina, laihtuminen on jokaisella erilaista – joku menettää heti alussa runsaasti painoa ja myöhemmin hitaammin, joku taasen voi joutua odottamaan alussa pidempään ennen selviä tuloksia. Tämä riippuu esimerkiksi iästä, alkupainosta ja aikaisemmista syömätottumuksista. Tärkeintä on ettet luovu hyvin alkaneesta dieetistä – varsinkin kun jaksat liikkua noin reippaasti. Tsemppiä sinulle!

 8. Rauno Repomies 12.1.2021 klo 22:14

  Ihan piruuttaan rupesin testaamaan nutrilettia tänä aamuna. Saas nähä mitä tapahtuu. Itsekurista ei oo ainakaan kiinni kun en herkkuja tykkää syödä (tupakankin lopetin kuin seinään koska vaan päätin, enkä mitään korvikkeita käyttäny eikä tehny mielikään), mutta wingssit yms rasvanen iltamyöhään on pahe (söin yhteensä max 2 ateriaa päivän aikana ja hyvin jaksaa). Meinasin vetää pusseja pelkästään sen 5kpl/vrk (120kcal/pss) ainakin kaksi viikkoa enkä muuta ruokaa, tietysti normi tennis ja säbä lisäksi niinku tähänki asti. Jos tuntuu hyvältä ja paino lähtee putoamaan niin tässä on elämän tapa. Mielummin hoikka kun läski..? Olishan se kiva jos pääsisi samaan kuntoon mitä oli 6v sitten.. Otan nettisivun talteen ja kommentoin 2viikon päästä jos elossa ollaan. 😀 T. Mies 30v, 170cm ja 102kg

  • Mira 13.1.2021 klo 17:07

   Hienoa Rauno – tsemppiä laihduttamiseen! Jos aiot liikkua kuurin aikana noinkin paljon, voi olla että tarvitset lisätankkausta. Sitä saat esimerkiksi tonnikalasta ja raejuustosta.

  • Rauno Repomies 19.1.2021 klo 13:17

   Kiitos vaan Mira tsempeistä! 🙂
   Tilannekatsaus viikon nutrauksen jälkeen.
   Olen syönyt nutrileteista pelkästään kanakeittopusseja 5kpl/vrk 3h välein ja lätkän/säbän jälkeen purkin tonnikalaa lisänä. Lisäksi kahtena päivänä korvannut yhden pussin kanan filepihvillä. Jos syön tasan 3h välein, niin nälkä ei pääse yllättämään, mutta jos venyy neljään-viiteen tuntiin niin rupee heikottamaan. Lisäksi olen juonut aikalailla vettä ja zero limppareita (ja saattaa sitä jonku kerran votkaa lorahtaa joukkoon) lisäksi joka saunareissu yksi olut (yht.4). Olo kaikin puolin aika fressi eikä ole tynnyrimäinen olo. Urheilua oli siis ainoastaan 1h luistelua ja 2x 1h sählyä. Noh putosiko kiloja? 😀 😀 Lähtöpaino siis tasan viikko sitten aamulla 102kg ja tänä aamuna meinasin pudota polvilleni kun vaaka näytti 97,7kg.. Äärimmäisen optimistinen tavote oli painaa tänä aamuna 99.9kg mutta mitä vielä 😀 Voin kertoa, että projekti jatkuu! Ei tämä näköjään vaikeaa ole, pohojalaasta itsekuria ainoostaan vaatii.

   • Mira 25.1.2021 klo 09:12

    Hienoa, niin sitä pitää!

   • Rauno Repomies 27.1.2021 klo 14:58

    Dodiin nyt on mainoksen mukaset 2 viikkoa syöty Nutrilett kanakeittoja.
    Kyllä sitä kiinteää ruokaa kaipasi ja korvasinkin muutaman iltapalan ja tein ’tortilloja’, eli kiinankaalin päälle kanajauhelihaa, tulista kastiketta ja juustoa.
    Lopputulemana tasan kahdessa viikossa painoa putosi 5,8kg. Eli paino nyt 96,2kg. Olo on mitä mahtavin ja aion jatkaa! Toki vähemmällä pussiruualla. #kesäkuntoon2021 😀

    • Mira 28.1.2021 klo 11:39

     Tosi hyvä tulos, onnea! Kokeile jatkossa korvata silloin tällöin ateria ateriapatukalla tai pirtelöllä.

 9. Noora 14.1.2021 klo 14:12

  Paljon olisi pudotettavaa ja ”vain” 2 kuukautta aikaa…Edellisellä dieetillä onnistuin pudottamaan 8 kiloa kahdessa viikossa, eli toivon hyvää tulosta nytkin. Alkupainoa on tosin nyt huomattavasti enemmän kuin silloin, eli saattaa lähteä jopa enemmänkin suht helposti.
  Sellaista kysyisin, onko kukaan yhdistänyt Nutrilettia muihin laihdutusvalmisteisiin ja saakohan niin edes tehdä (hivenaineet ja vitamiinit mietityttää…)? Nutrilettin ateriankorvike suklaajuoma on esim. Naturdietin vastaavaan verrattuna hirveä pommi; energiaa on 210kcal ja hiilareita 22g verrattuna naturin 150kcal ja 10g…Purkit on saman kokoisia. En ymmärrä, miksi käyttäisin tuota Nutrilettin tuotetta, jos niitä voi ketoosissa pysyäkseen juoda päivässä 3, kun taas Naturdietia saa juoda 5, eikä kalorit silti ylitä 800kcal/pvä. En toki käytä pelkästään noita makeita juomia, mutta esim. matkustaessa jos joutuu juomaan useamman korvikkeen yhtenä päivänä, paukkuu tuo kaloriraja Nutrilettilla todella nopeasti yli!!

  • Mehumaija 15.1.2021 klo 09:24

   No voi sillä hinnallakin olla väliä, jos joutuu juomaan melkein kaksi kertaa enemmän Naturdietin suklaajuomaa, että saa samat hivenaineet ja vitamiinit.

 10. Ensimmäistä kertaa nutrausta 24.1.2021 klo 19:45

  Hei. Nutri aloitettu tänään. Saas nähdä kuinka käy.
  Uskaltaako silloin tällöin syödä yhden ruisnäkkileivän, jos täys nutraa?

  • Mira 25.1.2021 klo 08:18

   Hyvä päätös, tsemppiä 🙂 Ruisnäkkileivän palassa on noin 30 kcal, joten tuskin pala silloin tällöin dieettiä heittää päälaelleen.

   • Ensimmäistä kertaa nutrausta 26.1.2021 klo 10:31

    Kiitos vastauksesta. Voiko pirtelöön laittaa inan maitorahkaa(rasvatonta) tai keittoon raejuustoa?

    • Mira 26.1.2021 klo 17:49

     Voi kyllä 🙂

  • Pullukka 26.1.2021 klo 17:38

   Minä aloitin myös eilen… kolmen viikon päästä leikkaus edessä ja sairausloma saanut olon niin punkeroksi, että hyi😂Painoa paljon pudotettavaa, mutta nyt se moti jostain löytyi, katotaan kuin muijan käy 🤷🏼‍♀️

   • Mira 26.1.2021 klo 17:48

    Kiva kuulla 😀 Olethan varmistanut lääkäriltäsi, että voit alkaa dieetille näin lähellä leikkausta?

    • Pullukka 26.1.2021 klo 22:00

     En oo varmistellut mitään…. hyvää se vaan tekee vähän oloa keventää 🙂

 11. Jamba 27.1.2021 klo 12:33

  Minulla nyt 7pv täysnutrausta takana. Lähtöpaino oli 139kg ja nyt 132kg eli 7kg tippui viikossa. Hieman alkaa jo maut tökkimään niin saa nähdä kuinka kauan vielä jaksaa tätä vetää.

  • Mira 28.1.2021 klo 11:42

   Hienoa, olet jo hyvässä vauhdissa – koeta kestää vielä ainakin viikko, jos muuten tuntuu hyvältä 🙂

 12. Entinen hoikka, nykyinen läski 1.2.2021 klo 15:49

  En ole koskaan aikaisemmin ollut Nutrilett-dietillä. Tänään aloitettu ja ainakin ensimmäinen päivä on sujunut hyvin. Aluksi epäilin, että jaksanko juoda 3 litraa vettä, mutta se on sujunut hyvin tähän mennessä. Olen viimeisen 8 vuoden aikana lihonut aivan älyttömästi, joten nyt asialle on pakko tehdä jotain. 164cm / 103,2kg (tarkoittaa sitä, että 35,3 kg on ylipainoa). Ennen lihomistani olin hieman alipainoinen tai normaalipainon alamailla. Liikunta on jäänyt elämästäni pois, joten siinä aloitan pienillä askelilla, pieni kävely kerran päivässä. Toivottavasti saan painoa pudotettua Nutrilett-dietillä. Olen kyllä todella motivoitunut ja tahtotila on kova. Olen kyllästynyt omaan ulkonäkööni ja siihen, että en jaksa mitään ilman hengästymistä jopa kengännauhojen sitominen on vaikeata.

  • Mira 2.2.2021 klo 08:26

   Kiva että olet päättänyt aloittaa laihiksen! Tsemppiä, kyllä se hyvin menee 🙂

   • Mira K 27.2.2021 klo 21:48

    Voiko Nutrilett VLCD dieettiä jatkaa yli 3 viikkoa?

    • Mira 28.2.2021 klo 16:13

     Kyllä voi, mutta sitten on jo kysyttävä lääkärin mielipide, kannattaako mennä niin pitkälle.

     • Mira K 9.3.2021 klo 00:10

      Ok hyvä. 13. Katriina 5.2.2021 klo 09:07

  Hei!
  Kaksi viikkoa takana Allevoa käyttäen.
  Vähäistä liikuntaa.Paino pudonnu 6 kg
  Hyvä fiilis..aion jatkaa ensi viikon jälkeen osa nutrauksella..

 14. Turhautunut 9.2.2021 klo 13:46

  Hei olen tässä lueskellut tätä blogia ja kommentteja ja harkitsen tuon nutrauksen aloittamista.. Olisi kiva kuulla miten teillä menee 🙂 itseä pelottaa, että miten pärjää/jaksaa töissä kun tuon aloittaa (vlcd tuote 5xpvä).. Olen aina syönyt kerran päivässä iltaisin, ja tietty ison annoksen. Paino heitellyt aina muutamia kiloja sinne tänne, mutta nyt tämä korona pudotti päivän askeleet 17000sta noin 7000 ja kaipa syönytkin enemmän kun kotona möllöttää. Nyt on tullut paluu konttorille ja arkiliikkuminen onneksi lisääntynyt pikkuhiljaa. Ikävä kyllä kun kiloja tuli vuodessa 10 lisää, on jo niin tukala ja surullinen olo ettei sitä intoa meinaa löytyä… Jotain on siis tehtävä jotta lähtee hiukan painoa ja sitten jaksaa taas normaalisti liikkua, polvet ja lonkkakin vaivaa tällä massalla. (N30/97/166)

 15. Helena 22.2.2021 klo 13:12

  Lueskelin mielenkiinnolla tarinoitanne! Olisi kiva kuulla, miten tilanne on kehittynyt sittemmin. Omalla kohdallani kysyisin seuraavaa: olen nyt nestepaastolla kahdeksatta päivää. Tavoitteena parempi olo ja kilojen pudotus. Mutta paaston jälkeen on edelleen tarpeen tiputtaa painoa, kiloja on kertynyt aivan liikaa. Miten liukua VLCD:hen paastosta vai teenkö normaalin lopetusliukuman (vähitellen ruokaa) ja sitten nutreilemaan?

 16. Pekka Aula 1.3.2021 klo 14:53

  Tervehdys, kohta kolme viikkoa takana, paino pudonnut 3kg. Kaksi ensimmäistä viikkoa pelkästään nutrilla sitten oli pakko saada jotain pureskeltavaa, näkkäri tai riisikakku per ateria. Koko aikana ei ole ollut minkääalaista näläntunnetta tai muuta vaikeutta kuin tuo, että täytyy saada jotain purtavaa. Koska paino ei ole tippunut tuon enempää aion jatkaa tätä muutaman viikon, katsotaan missä kohtaa alkaa tulosta tulemaan, varaa nimittäin on, aloitin 105:tä 🙁

 17. Mira K 12.3.2021 klo 11:28

  Minulla viikko takana Nutraamista, painoa lähti 2,1kg. Wau. Odotin ehkä enemmän kun täällä monella lähtenyt kolmessa viikossa 9kg. Näläntunnetta, 6 päivää meni hirveän huonossa olossa. Viidentenä päivänä siivoilin jo testasin jaksanko. Nyt olotila ”normaali”. Aion jatkaa viikkoja vielä kun mikään muu tapa ei ole auttanut laihduttamaan yli 15 kilon ylipainoa.

 18. Sarppa 20.3.2021 klo 08:37

  Heippa!
  10. päivä alkamassa ja hyvin etenee. Sellanen juttu vaan mietityttäny että saako tämän kuurin aikana imeskellä esim. xylitol-pastilleja tms? Ketoosi saa hengityksen haisemaan tosi pahalta, eikä jatkuva suuveden käyttö tunnu ihan viisaalta.

  • Mira 20.3.2021 klo 13:36

   Heip! Ei se kiellettyä ole, itse olen syönyt Xylitol-purukumia, jos on tehnyt mieli makeaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että purkassa (ja varmaan pastilleissakin) on 2-4 kilokaloria per tyyny. Eli ei kannata ihan jatkuvasti niitä matustella. Toisaalta purkan jauhaminen myös polttaa kaloreita yllättävän paljon, muistaakseni 11 kilokaloria tunnissa 😀

   • Sarppa 23.3.2021 klo 10:15

    Kiitos vastauksesta 🙂
    Iso kiitos myös tästä tosi mukavasta ja helppotajuisesta artikkelista. Ilman tätä en olisi uskaltanut lähteä tälle tielle. Voin paremmin kuin pitkään aikaan.
    Sen lisäksi että paino on pudonnut, olen oppinut valtavasti sekä itsestäni että kropastani.

   • Mira K 27.3.2021 klo 08:06

    Hei, minulla lähti 3 viikossa 3,6kg. Pettymys. Söin lisänä vain porkkanaa ja kurkkua. Koin sydämen tykytystä ja aaltoilevaa energiaa, usein huono olo. Liikuin lähes päivittäin vähän. Suolisto voi huonosti ja soijaproteiini ei sopinut minulle. En pysty suositella tätä VLCD.tä kenellekään.

 19. Merja Salminen 20.4.2021 klo 16:42

  Viisi viikkoa aikaa ja10 kg tarttis saada tiputettua, mahdollisuus vai mahdottomuus. Kauheasti en liiku, kun töissä potilaiden perässä. Leikkaus odottaa kuuden viikonpäästä. Kädet ristiin, että olen saanut kilot karistettua, muuten ei leikata.

 20. Riikka 8.5.2021 klo 13:44

  Kiitos tästä artikkelista, sain vastauksen moneen kysymykseen. Mulla on tänään 3 viikon viimeinen päivä menossa ja vaaka näyttää – 7kg 💪🏻😊 tästä on hyvä jatkaa 👌🏻

  • Mira 10.5.2021 klo 13:55

   Hienoa Riikka, kuullostaa hyvältä 😀

 21. Cervantes 27.5.2021 klo 18:58

  Tervehdys kaikille ketjua seuraaville, ja kiitoksia aloitustekstin laatijalle mielenkiintoisesta infosta Nutrilett-dieettiin liittyen.

  Aloitin itse VLCD-tuotteiden kolmen viikon käyttöjakson viime sunnuntaina ja ajattelin kertoa omia kokemuksiani näin viiden päivän ruokavaliomuutoksen jälkeen. Olen vajaa nelikymppinen mies, jolla lähtöpainoa oli 108 kiloa (pituus karvan alle 190 senttiä). Monet käyttäjät ovat edellä kommentoineet nälän tunteen, mahdollisten pääkipujen, heikotuksen tai huonovointisuuden kadonneen muutamien päivien käytön jälkeen. Itselläni ei ole ollut mitään edellisistä poislukien ajoittainen heikkouden tunne ja nälkä (johtunee myös suurehkosta kontrastista aiempien liian isojen annoskokojen ja uuden erittäinkin maltillisen ruokavalion välillä), joista jälkimmäinen onkin sittemmin ollut varsin aktiivinen vieras. Päämäärätietoisesti olen kuitenkin pitäytynyt syömästä mitään muuta kuin päiväkohtaiset Nutrilett-annokset.

  En ole vielä käynyt vaa’lla vaan päätin ottaa dieettijaksolla neljä lukemaa: aloitus, ensimmäinen, toinen ja kolmas viikko. Suurin ero aiempaan on tähän saakka ollut tietynlainen ”pöhön” väheneminen ja hieman kevyempi olo. Vireystaso on pysynyt melkolailla ennallaan (töissä on hektisempi jakso meneillään mistä johtuen unenmäärä jää tavanomaista vähäisemmäksi). Nesteitä uskon kropasta poistuneen, vaikka olen yrittänyt tietoisesti ohjeiden mukaan juoda vettä puolestatoista kahteen ja puoleen litraan päivässä.

  Liikunnan määrä on ollut tähänastisella dieetillä vähäinen – kerran olen käynyt juoksulenkillä, jota seuranneena aamuna heikotti hetkellisesti melko paljon. Nyt olen ottanut vähänkään rankemman liikkumisen suhteen varovaisemmin. Askeleita tulee töissä paljon, ja niiden kanssa pärjää.

  Tässä tiiviisti ensimmäisten päivien ajatuksia aiheesta. Katsotaan miten homma etenee ja miten jakso omaan fysiikkaan vaikuttaa. Lopuksi todettava tämän projektin ehkäpä tärkeimmästä tavoitteesta ja ajatuksista liittyen tuleviin ruokailutottumuksiin: toivon oppivani säännöllisen ruokailun ja kohtuullisten annoskokojen salat. Nämä ovat olleet ehkäpä niitä suurimpia yksittäisiä haasteita niin painonhallinnan kuin oman vireystilan ja jaksamisen näkökulmasta.

  Mukavaa kevätkesän taitetta!

  • Mira 28.5.2021 klo 08:03

   Hei C, kiitos pitkästä viestistäsi! Olet selvästi motivoitunut laihduttamaan ja uskon tosissani, että pääset tavoitteeseesi. Tuo punnitseminen kerran viikossa on kutkuttavan jännittävää ja luulen etten itse pystyisi samaan. Lukema pitää tarkistaa ainakin kerran päivässä 🙂
   Palaa ihmeessä kertomaan tuloksistasi dieetin aikana ja myös jälkeen!

   • Cervantes 30.5.2021 klo 19:46

    Moikka Mira ja muut!

    Tänään tuli viikko täyteen aloituksesta ja mennäänpä suoraan asiaan: puntarin näyttö heijasti verkkokalvoille lukeman 103,5 kg eli aloituksesta on tullut viikossa 4,5 kg alas – ihan hyvin siis, sanoisin. Toki varmasti suuri(n) osa pudotuksesta liittyy suurehkoon määrään poistuneita nesteitä kun aiempi ruokavalio on pitänyt sisällään niin paljon suolaista ruokaa.

    Nälkä on edelleen kummitellut takaraivossa (ehkä nyt seitsemäntenä päivänä hieman vähemmän, kun tullut uurastettua puutarhatöissä), mutta itsepintaisesti olen kieltäytynyt kaikista työyhteisön virkistyspäivien ymv. tilanteiden herkuista, niin syötävistä kuin juotavista. On toisaalta ollut melko herättelevää kehittää itsehillintää ja mielenlujuutta – kenties tästä on jotain hyötyä siinä vaiheessa, kun on aika määrittää uudelleen (toivon mukaan kohtuullisempia) annoskokoja sekä ruokailurytmiä.

    Lisäksi täytyy todeta, ettei energia ole riittänyt juurikaan urheiluun saakka (viikon aikana kävin yhden 5 kilometrin hölkkälenkin, mutta tämän jälkeisenä aamuna oli lähteä aamutoimissa jalat alta…).

    Katsotaanpa tilannetta jälleen viikon päästä uudelleen… 😉

    Tsemppiä kaikille alkavaan, aurinkoiseen kesäkuun ensimmäiseen viikkoon!

 22. Cervantes 7.6.2021 klo 11:11

  Aurinkoinen tervehdys kaikille,

  lupasin viikoittain päivittää tilannettani dieetin osalta ja kuten arvelinkin, meno muuttui toisella viikolla hieman maltillisemmaksi ja saldo pieteetillä noudatetun ketoosidieetin (ei mitään ylimääräistä syötävää, joskin vettä olisi voinut varmasti juoda enemmän, liikuntaa maltillisesti) myötä on viikon kaksi osalta 2 kiloa. Näin ollen kahden viikon aikana pudonneet painokilot ovat 6,5 kiloa. Olo on tasaantunut varsin tyydyttäväksi ja keho on melko hyvin jo tottunut ”ruokailujärjestelyihin”. Viimeinen viikko starttaa lomalla, joten ainakin siltä osalta luvassa on toivottavasti stressitasojen madaltumista, enemmän unta ja muutenkin hyvää mieltä. Ilmoittelen toki vielä viimeisen punnituksen tuloksen tulevalta sunnuntailta.

  Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

 23. Cervantes 13.6.2021 klo 22:30

  Heipä hei jälleen kaikille!

  Tässäpä viimeiset kuulumiset tänään päättyneestä kolmen viikon dieettijaksosta: kokonaisuudessaan paino putosi tarkastelujaksolla tasan 10 kiloa. Kroppa tottui varsin hyvin vallitsevaan tilanteeseen ja nyt uusi haaste on totuttaa oma systeemi tavallisempaan syöntiin. Energiaa kohdistetaan huomisesta alkaen hölkkäpoluille ja uima-altaaseen. Olo on hyvä ja alkua kevyempi!

  Mukavaa kesää!

  • Mira 17.6.2021 klo 12:51

   Kiitos C, mukavista uutisista! 10 kiloa alkaa jo tuntumaan 🙂 Sinulla on nyt hyvä vauhti päällä, joten älä pysähdy vaan jatka samaa rataa. Usein käy niin, että jos lopettaa pitkäksi ajaksi liikunnan ja paremmat tavat, ei pääse enää uudestaan vauhtiin – tai ainakin se on huomattavasti vaikeampaa. Tsemppiä ja hyvää kesää!

 24. Nina 16.6.2021 klo 15:47

  Ensimmäistä kertaa elämässä päätin laihduttaa. Koronakilot eivät miellyttäneet silmää. Kolmen viikon VLCD-kuurin jälkeen -5,5 kg. En syönyt mitään ylimääräistä. Toisena päivänä särki päätä, mitään muita ongelmia ei ollut. Kertaakaan en ollut nälkäinen.

  VLCD:n jälkeen aloin pitämään ruokapäiväkirjaa. Söin 5 x päivässä 1200 kcal. Korvasin pari ateriaa päivässä VLCD suklaapirtelöllä. Jatkoin näin 4 kk, painonpuditus yhteensä -15, 2 kg. Enää en laske kaloreta, paino pysynyt vakaana tai laskenut vähän. Olen aina liikkunut paljon ja monipuolisesti. Lisäjsi olin 4 kk ilman alkoholia, leipää ja lisättyä sokeria.

  Omalla kohdalla ei ollut mitään mielitekoja tai houkutuksia. Piti vain tehdä päätös ja se piti 🙂

  Nainen 57 v. 61 kg /166

  • Mira 17.6.2021 klo 12:56

   Hei Nina! Kiva kuulla sinusta – tuo ruokapäiväkirja on hyvä idea, siitä näkee tarkasti mitä suuhunsa on laittanut ja saattaa jopa yllättyä 🙂

Kirjoita kommentti

Palaudu nopeasti raskaan aterian jälkeen

Palaudu nopeasti raskaan aterian jälkeen

Viiden ruokalajin päivällinen. Pikaruokaa. Ylimitoitettuja jälkiruokia. Tässä vain muutamia niistä joka päivä kohtaamistamme haasteista, jolloin meidän olisi tarkemmin seurattava syömisiämme. Kaikkihan me syömme silloin tällöin Lue lisää: Palaudu nopeasti raskaan aterian jälkeen→

Periytyykö ylipaino vanhemmiltasi

Periytyykö ylipaino vanhemmiltasi?

Sinulla on äitisi silmät ja isäsi nenä - mutta voisivatko ylimääräiset kilosikin olla peritty vanhemmiltasi? Viimeisimmissä tutkimuksissa on löydetty linkki vanhempien ja heidän lastensa lihavuudelle. Lue lisää: Periytyykö ylipaino vanhemmiltasi?→

Syö terveellisemmin työpaikalla

10 tapaa välttää painonnousu työpaikalla

Tavallinen työpäiväkin saattaa saada painokäyrät sekaisin, kun napostelet jatkuvasti pientä välipalaa. Stressi voi saada sinut syömään roskaruokaa, jonka jälkeen et enää jaksa käydä salilla tai Lue lisää: 10 tapaa välttää painonnousu työpaikalla→

Diabetes ja laihduttaminen

Diabetes ja laihduttaminen

Yleisesti luullaan, että diabeetikko ei saa syödä hiilihydraatteja. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä lähes kaikki ruoat ja juomat sisältävät niitä. Nykyisen käsityksen mukaan diabeetikko voi syödä myös sokeria ja muita herkkuja. Lue lisää: Diabetes ja laihduttaminen→

Ovatko dieettijuomat terveellisempiä kuin tavalliset limsat?

Ovatko dieettijuomat terveellisempiä kuin tavalliset limsat?

Tavallinen Coca-Cola -tölkki sisältää noin 140 kaloria, mutta sen dieettiversio Coca-cola Zero vain yhden kalorin. Eikö valinta silloin ole päivän selvää? Ei ole - lue, miten oudosti kehosi toimii, kun juotat sille kevytlimsoja. Lue lisää: Ovatko dieettijuomat terveellisempiä kuin tavalliset limsat?→

Tanssi ja laihdu samalla

Juhlien selviytymisvinkki: älä vain juo vaan tanssi myös!

Kun ottaa huomioon, että vuodenvaihteen juhlissa saatavilla olevat herkut ovat yleensä todellisia kaloripommeja, ei ole vaikea arvata mitä ne tekevät vyötäröllesi. Lue lisää: Juhlien selviytymisvinkki: älä vain juo vaan tanssi myös!→