Alli

Apteekin itsehoitotuotteena myytävä Alli on tarkoitettu selvästi ylipainoisille ihmisille, joiden painoindeksi on yli 28. Lääkkeen tarkoituksena on tukea painonpudotusta terveellisten elintapojen avulla. Tutkimuksissa on todettu, että Allin käyttö yhdistettynä vähärasvaiseen ruokavalioon pudottaa painoa keskimäärin 3–4 kiloa puolen vuoden aikana, mutta parhaimmillaan jopa 8–9 kiloa. Lisäksi se myös laskee veren kolesterolia. Yhtä hyviin tuloksiin ei aina päästä pelkillä elämäntapojen muutoksilla.

60 milligramman vahvuinen Alli saa noin 25 % ruoan rasvasta kulkeutumaan imeytymättä mahasuolikanavan kautta. Allin käyttö edellyttää, että laihduttaja vähentää ravinnon rasvan määrää: rasvaisen aterian nauttiminen aiheuttaa käyttäjälle ripulia sekä ilmavaivoja, ikävimmillään ulosteen pidätyskyvyttömyyttä. Kun ruokavalion rasvan määrää rajoitetaan enimmillään 30 prosenttiin, se pienentää lääkkeen haittoja ja edistää laihtumista.

Valmistetta otetaan jokaisen isomman aterian yhteydessä, jolloin yksi pakkaus kestää riittää noin kuukauden. Allia suositellaan käytettäväksi enintään kuuden kuukauden ajan.

Allin sisältämä orlistaatti saattaa vaikuttaa diabeetikoiden verensokeriarvoihin ja lisäksi mahdollinen rasvaripuli voi heikentää hormonaalisen ehkäisyn tehoa. Valmisteen vaikutustavasta johtuen rasvaliukoisten vitamiinien imeytyminen voi heiketä, joten vitamiinilisä – varsinkin D-vitamiinin – voi olla tarpeen.
Allin maltillisessa käytössä ei ole havaittu mitään vaaraa. Orlistaatti on hyvin tutkittu lääkeaine ja pitkäaikaisessakin käytössä turvallinen niukkaenergisen ruokavalion tukena.

Valmistetta on saatavilla myös reseptilääkkeenä (orlistaatti 120 mg), joka on noin 10 prosenttia tehokkaampaa.

Jaa tämä sivu:

Arvostele tämä laihdutustuote: 
Average: 3.5 (2 votes)
Lyhyet ja kevyet

Saat vähärasvaista ruokaa, kun käytät uunia tai grilliä, älä paista. Höyrytä tai keitä vihannekset.

Suolisto ongelmat
Paula Heinonen

Vihdoinkin hyvä olo

Suoliston hyvinvoinnilla on suuri merkitys ihmisen terveydelle, energisyydelle ja vastustuskyvylle. Miksi kärsin ummetuksesta, vaikka juon runsaasti vettä ja liikun paljon? Miksi mahani on jokaisen aterian jälkeen turvoksissa? Vältänkö toistuvat nuhakuumeet ja korvatulehdukset suoliston kunnostuksella? Kirjan avulla opit ymmärtämään ja hoitamaan suolistoa, ja pääset eroon sinua kiusaavasta terveysongelmasta.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa