Waldorfin broilerisalaatti

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
388 kcal/annos 4 annosta

Tämä Waldorfin broilerisalaatti on amerikkalaisen salaattiklassikon muunnos, johon on lisätty terävyyttä piparjuuren ja mustapippurin avulla.

3/4 dl (50 g) saksanpähkinän sydämiä
500 g nahatonta ja luutonta broilerin rintafileetä 1/2 tl suolaa
2 dl maustamatonta vähärasvaista jogurttia
3 rkl piparjuuritahnaa tai 3 tl raastettua piparjuurta
2 rkl kevytmajoneesia
2 rkl vastapuserrettua sitruunamehua
5 dl punaisia siemenettömiä viinirypäleitä halkaistuina
1/2 dl varsisellerin vartta viipaloituna (noin 200 g)
2 punaista omenaa (150 g) ilman siemenkotaa kuutioituna
1 litra sidesalaattia pieniksi paloiksi revittynä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä saksanpähkinät leivinpaperille pellille ja paahda niitä lämpövastuksen lähellä noin 7 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hiukan väriä. Jäähdytä ja hienonna pähkinät rouheeksi.

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Ripottele broilerinpaloille 1/4 tl suolaa ja 1/4 tl pippuria. Paahda rintafileitä molemmin puolin 4-5 minuuttia, alenna levyn lämpöä, peitä pannu kannella ja hauduta, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä lihapalat ja leikkaa ne sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.

Vatkaa isossa kulhossa sekaisin jogurtti, piparjuuri, majoneesi, sitruunamehu ja jäljellä oleva suola sekä pippuri.

Lisää kastikkeeseen saksanpähkinärouhe, broilerikuutiot, viinirypäleet, selleriviipaleet ja omenakuutiot. Sekoita hyvin. Lisää seokseen silputtu salaatti ja sekoita kevyesti uudelleen.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti