Savulohilaatikko

4 annosta
416 kcal/annos

Laatikkoruoat ovat perussuomalaista ruokaa, helppoja valmistaa ja miellyttäviä syödä. Voit valmistaa laatikon tuoreista tai pakastetuista perunoista ja sipuleista. Pakasteet ovat ennalta kypsennettyjä, joten kypsymisaika lyhenee. Käytä mietoa uuninlämpöä. Tarjoa laatikon lisänä tuoresalaattia ja ruisleipää.

700 g kiinteitä perunoita ohuesti viipaloituina
1 iso sipuli (100 g) ohuesti viipaloituna
2 tl öljyä
300 g nahatonta ja ruodotonta savustettua kalaa, esimerkiksi lämminsavustettua kirjolohta kuutioituna
Nippu tiiliä hienonnettuna
1/2 litraa kevytmaitoa
3 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet. Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta. Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu. Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan. Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Jaa tämä sivu:

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan ruokavalio voi myös hivellä makuhermoja. Täältä löydät monen moisia herkullisia ja vähärasvaisia ruokareseptejä.
→ Kaikki laihduttajan reseptit

5:2-dieetti
Mimi Spencer ja Sarah Schenker

5:2-dieetti

150 maukasta ohjetta 5:2-paastopäiviin! Näillä resepteillä Suomi paastoaa entistä maukkaammin! 5:2-dieetti valloitti Suomen kesällä 2013. Nyt on tarjolla yksissä kansissa kylliksi reseptejä, joiden avulla pystyt sisällyttämään 5:2-paastodieetin osaksi päivittäistä elämääsi.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Lyhyet ja kevyet

Käytä ruoanvalmistuksessa sumutinpulloa, jolla käytetyn rasvan määrää voi vähentää esimerkiksi suoraan pullosta kaatamiseen verrattuna.