Savulohilaatikko

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 26.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
416 kcal/annos 4 annosta

Laatikkoruoat ovat perussuomalaista ruokaa, helppoja valmistaa ja miellyttäviä syödä. Voit valmistaa laatikon tuoreista tai pakastetuista perunoista ja sipuleista. Pakasteet ovat ennalta kypsennettyjä, joten kypsymisaika lyhenee. Käytä mietoa uuninlämpöä. Tarjoa laatikon lisänä tuoresalaattia ja ruisleipää.

700 g kiinteitä perunoita ohuesti viipaloituina
1 iso sipuli (100 g) ohuesti viipaloituna
2 tl öljyä
300 g nahatonta ja ruodotonta savustettua kalaa, esimerkiksi lämminsavustettua kirjolohta kuutioituna
Nippu tiiliä hienonnettuna
1/2 litraa kevytmaitoa
3 kananmunaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.
  2. Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet. Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
  3. Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta. Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.
  4. Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu. Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.
  5. Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla. Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan. Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.
  6. Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti