Punajuuri-maksakastike

4 annosta
151 kcal/annos

Maksa on maukas ja ravintopitoinen ruoka-aine, jota kannattaa silloin tällöin syödä. Naudanmaksa on sianmaksaa miedomman makuista ja sopii hyvin pihveiksi ja kastikkeeseen. Sian- tai porsaanmaksasta valmistuu perisuomalainen maksalaatikko. Maksa kypsyy nopeasti, mutta ei ruskistu helposti jauhettuna. Väriä kastikkeeseen tulee punajuuresta.

1 iso sipuli (100 g) hienonnettuna
1 rkl öljyä
250 g jauhettua naudanmaksaa
3-4 (150 g) pientä tuoretta punajuurta kuutioituina tai karkeasti raastettuina
1 rkl vehnäjauhoja tai maissisuurustetta
4 dl vettä tai kasvislientä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
(2 valkosipulinkynttä puserrettuina)

Kuumenna öljy paistokasarissa keskilämmöllä. Lisää sipulisilppu ja kuumenna sekoittaen, kunnes sipuli saa hiukan väriä ja pehmenee. Lisää jauhettu maksa. Jatka sekoittamista ja kuumentamista samaan tapaan vielä 2 minuuttia tai kunnes maksa on muruina sipulin seassa.

Sekoita joukkoon pienet punajuurikuutiot tai karkea punajuuriraaste ja vehnäjauhot.

Lisää vähitellen vesi tai kasvisliemi (kasvisten keitinliemi), sekoita ja kypsennä noin 10 minuuttia ta kunnes punajuuripalat pehmenevät hiukan.

Mausta kastike makusi mukaan suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Tarjoa lisänä keitettyä pastaa tai perunoita, raikasta vihersalaattia ja suolakurkkuja.

Jaa tämä sivu:

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan ruokavalio voi myös hivellä makuhermoja. Täältä löydät monen moisia herkullisia ja vähärasvaisia ruokareseptejä.
→ Kaikki laihduttajan reseptit

5:2-dieetti
Mimi Spencer ja Sarah Schenker

5:2-dieetti

150 maukasta ohjetta 5:2-paastopäiviin! Näillä resepteillä Suomi paastoaa entistä maukkaammin! 5:2-dieetti valloitti Suomen kesällä 2013. Nyt on tarjolla yksissä kansissa kylliksi reseptejä, joiden avulla pystyt sisällyttämään 5:2-paastodieetin osaksi päivittäistä elämääsi.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Lyhyet ja kevyet

Jo koulussa opittu "puoli kiloa kasviksia päivässä" tulee helposti täyteen kun syö kasvisten lisäksi hedelmiä.