Kasvispitsa

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 2.4.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
150 kcal/annos 8 annosta

Pohja:
3 dl lämmintä (46°) vettä
1 pakkaus (7 g) kuivahiivaa
1 tl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
1-2 rkl maissijauhoja

Paprikapäällyste:
1 murskattu valkosipulin kynsi
2 isoa tomaattia ohuina viipaleina
1 rkl silputtua tuoretta oreganoa
2 dl KevytPolar-juustoraastetta (15 %)
2 punaista, ketaista tai vihreää uunissa kypsennettyä paprikaa tai säilykepaprikoita (poista siemenet, kuori, suikaloi ohueksi)
0,5 dl viipaloituja mustia oliiveja

Pohjan valmistus:

  1. Kaada vesi isoon kulhoon. Ripottele hiiva mukaan ja sekoita. Anna seistä 5 minuuttia tai kunnes hiiva muodostaa vaahtoa. Sekoita öljy ja suola mukaan ja lisää täysjyväjauhot. Sekoita mukaan niin paljon hiivaleipäjauhoja (1 dl kerrallaan), että saat pehmeää taikinaa.
  2. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinaa lisäten jauhoa tarpeen mukaan 10 minuuttia tai kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Peitä muovikemulla ja anna seistä 15 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi leivinpellille.
  4. Muotoile taikinasta käsin pyöreä pitsapohja, jonka halkaisija on noin 40 cm. Siirrä varovasti leivinpellille.

Paprikapäällysteen valmistus:

  1. Ripottele pohjalle valkosipuli, tomaatit ja oregano sekä niiden päälle juustoraaste, paprikat ja oliivit..

Paista uunin alaosassa 10-12 minuuttia tai kunnes pohja on rapea ja hieman ruskea.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti