Pannacotta ja balsamimansikat

4 annosta
400 kcal/annos

4 dl ruokakermaa
1 vaniljatanko halkaistuna ja raaputettuna
1 dl (40 g) sokeria
1 1 liivatetta tai 3/4 rkl liivatejauhetta

Balsamimansikat
1 litra mansikoita
1 dl punaviiniä
1 dl balsamietikkaa
1 dl vaaleaa siirappia
1/2 pestyn appelsiinin keltainen kuori raastettuna

Kiehauta vaniljalla maustettu kerma kattilassa (laita siihen halkaistu vaniljatanko ja sen sisältä raaputetut siemenet). Keitä hiljalleen 5 minuuttia ja lisää sokeri. Sekoita ja jätä sokeri sulamaan.
Laita liivatteet kylmään vesiastiaan likoamaan pariksi minuutiksi. Puserra liivatteet käsin kuiviksi ja sulata kuumaan kermaan. Jos käytät liivatejauhetta, noudata pakkauksen käyttöohjetta. Sekoita ja odota pari minuuttia. Poista vaniljatangon puolikkaat.
Jaa kerma neljään kauniiseen pieneen tai yhteen isoon jälkiruoka-astiaan ja nosta kylmään hyytymään.
Keitä kattilassa punaviiniä, balsamietikkaa ja vaaleaa siirappia, kunnes seos sakenee. Laakeassa kattilassa se käy viidessä minuutissa. Jäähdytä kastiketta pari minuuttia.
Viipaloi mansikat kuumankestävään kulhoon. Kaada kastike mansikoille, sekoita ja jäähdytä.
Asettele mansikkaviipaleet kastikkeineen pannacottan pinnalle.

Jaa tämä sivu:

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan ruokavalio voi myös hivellä makuhermoja. Täältä löydät monen moisia herkullisia ja vähärasvaisia ruokareseptejä.
→ Kaikki laihduttajan reseptit

Eroon sokerista
Sarah Wilson

Irti sokerista loppuiäksi

Sarah Wilson tunnustaa olleensa sokerikoukussa - hän söi pahimmillaan 25 teelusikallisen verran sokeria päivittäin. Asiat kuitenkin muuttuivat, kun Wilson alkoi yhdistää sokerin jatkuviin mielialamuutoksiin, painonvaihteluun, nukkumisvaikeuksiin ja kilpirauhasen toimintahäiriöihin.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Lyhyet ja kevyet

Laihduttaminen onnistuu parhaiten, jos et kiellä itseltäsi kaikkia herkkuja vaan opettelet niiden syömistä kohtuudella. Pidä herkuttelupäivä!