Pannacotta ja balsamimansikat

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
400 kcal/annos 4 annosta

4 dl ruokakermaa
1 vaniljatanko halkaistuna ja raaputettuna
1 dl (40 g) sokeria
1 1 liivatetta tai 3/4 rkl liivatejauhetta

Balsamimansikat
1 litra mansikoita
1 dl punaviiniä
1 dl balsamietikkaa
1 dl vaaleaa siirappia
1/2 pestyn appelsiinin keltainen kuori raastettuna

Kiehauta vaniljalla maustettu kerma kattilassa (laita siihen halkaistu vaniljatanko ja sen sisältä raaputetut siemenet). Keitä hiljalleen 5 minuuttia ja lisää sokeri. Sekoita ja jätä sokeri sulamaan.
Laita liivatteet kylmään vesiastiaan likoamaan pariksi minuutiksi. Puserra liivatteet käsin kuiviksi ja sulata kuumaan kermaan. Jos käytät liivatejauhetta, noudata pakkauksen käyttöohjetta. Sekoita ja odota pari minuuttia. Poista vaniljatangon puolikkaat.
Jaa kerma neljään kauniiseen pieneen tai yhteen isoon jälkiruoka-astiaan ja nosta kylmään hyytymään.
Keitä kattilassa punaviiniä, balsamietikkaa ja vaaleaa siirappia, kunnes seos sakenee. Laakeassa kattilassa se käy viidessä minuutissa. Jäähdytä kastiketta pari minuuttia.
Viipaloi mansikat kuumankestävään kulhoon. Kaada kastike mansikoille, sekoita ja jäähdytä.
Asettele mansikkaviipaleet kastikkeineen pannacottan pinnalle.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti