Paistettu broilerinrinta marokkolaiseen tapaan

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
391 kcal/annos 4 annosta

Marokkolainen broilerinrinta on maustettu pohjoisafrikkalaiseen tapaan kikherneillä, sitruunalla, korianterilla ja aprikooseilla.

1 1/4 dl (100 g) pehmeäksi kuivattuja aprikooseja 1 1/4 dl kiehuvaa vettä
1 rkl oliiviöljyä
4 nahatonta ja luutonta broilerin rintafileetä, yhteensä 700 g, puolitettuina
1 iso sipuli (100 g) hyvin hienonnettuina
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 varsisellerin vartta (150 g) ohuesti viipaloituina
1 tlk (227 g) säilöttyjä kikherneitä valutettuina ja huuhdottuina
1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja
2 tl pestyn sitruunan keltaista kuorta raastettuna
2 rkl vastapuserrettua sitruunamehua
1 1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl mustapippuria
1 1/4 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Kaada aprikoosit pieneen kulhoon ja niiden päälle kiehuva vesi. Seisota aprikooseja likoamassa huoneenlämmössä noin 10 minuuttia. Valuta ja kuutioi aprikoosit. Säästä liotusliemi.

Kuumenna öljy isossa padassa keskilämmöllä. Lisää broilerinpalat ja kypsennä niitä molemmin puolin 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä ruskistetut broilerinpalat lautaselle.

Lisää pataan sipuli ja valkosipuli ja kypsennä niitä koko ajan sekoittaen 7 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita joukkoon sellerisuikaleet ja kypsennä edelleen sekoittaen 3 minuuttia.

Lisää pataan aprikoosit, niiden liotusvesi, kikherneet, tomaatit, sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu, korianteri ja mustapippuri.

Kuumenna pata kiehuvaksi ja lisää ainesten päälle broilerinpalat. Alenna levyn lämpöä, peitä pata kannella ja hauduta 15 minuuttia tai kunnes broileri on täysin kypsää. Sekoita valmiiseen pataan korianterisilppu. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn riisin lisänä.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti