Laske itsellesi painoindeksi

Painoindeksi (Body Mass Index, BMI) on mittaluku, jolla arvioidaan painoa pituuden ja painon suhteena. Se voidaan laskea jakamalla paino (kg) pituuden (m) neliöllä. Painoindeksi on käyttökelpoisin painoon perustuva laihuuden ja lihavuuden osoitin.

Normaalipainoisen painoindeksi on välillä 18-25, joka soveltuu parhaiten 18-60 -vuotiaille aikuisille. Painoindeksiä ei yleensä tule käyttää ennen pituuskasvun loppumista. Ikääntyneiden ihannepainoindeksi voi olla myös jonkin verran suurempikin, mutta tarkkoja ohjearvoja ei ole olemassa.

On myös huomioitava, että painoindeksilukema voi olla kohonnut lihaksikkuuden takia, jolloin painoindeksin käytölle ei ole perusteita.

Jos kirjoitat alla oleviin kenttiin painosi ja pituutesi, painoindeksilaskuri kertoo sinulle oman indeksisi. Voit käyttää desimaalipistettä, jos haluat ilmoittaa tarkan painon ja pituuden. Esim. paino: 62.75 ja pituus: 168.5

Painoindeksiluokat aikuisilla:

Normaalia alhaisempi paino alle 18
Normaali paino 18 - 25
Lievä ylipaino 26 - 30
Merkittävä ylipaino 31 - 35
Sairaalloinen ylipaino yli 40

Jaa tämä sivu:

Mehukas - terveeksi & hoikaksi vastapuristetuilla mehuilla
Petra Sippola

Mehukas - terveeksi & hoikaksi vastapuristetuilla mehuilla

Kaipaatko elämääsi lisää energiaa tai terveyttä, mutta kasvikset ja hedelmät eivät oikein maistu sellaisenaan? Nirsoilevatko lapsesi salaattien ja vihannesten äärellä? Tämä kirja auttaa sinua ja perhettäsi syömään ja juomaan terveellisiä luonnonantimia helposti, nopeasti ja vieläpä hauskasti! Vastapuristetuilla mehuilla juot helposti kehon tarvitsemat ravintoaineet, puhdistat elimistöäsi turhista kiloista ja kuona-aineista, kaunistat ihoasi sekä saat hiuksesi ja kyntesi voimaan paremmin.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Lyhyet ja kevyet

Käytä ruoanvalmistuksessa sumutinpulloa, jolla käytetyn rasvan määrää voi vähentää esimerkiksi suoraan pullosta kaatamiseen verrattuna.