Omenahilloke ja mustikkasiirappi

4 annosta
260 kcal/annos

6 omenaa (700 g) ilman siemenkotaa lohkottuina
1 vaniljatanko halkaistuna
1/2 dl vettä
1/2 dl vastapuserrettua sitruunamehua
1/2 dl sokeria
2 rkl juoksevaa hunajaa

Mustikkasiirappi
3 dl mustikoita
1 dl vaaleaa siirappia
1/2 pestyn sitruunan keltainen kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl (10 g) maissitärkkelystä
kanelia

Mittaa laakeaan kattilaan omenalohkot, halkaistu vaniljatanko ja sen sisältä raaputetut siemenet, vesi, sitruunamehu ja sokeri. Peitä kattila kannella ja kuumenna 5 minuuttia.
Avaa kansi ja sekoita varoen. Valuta päälle hunaja. Katkaise levyn lämpö, peitä kattila kannella ja jätä odottamaan.
Mittaa pieneen kattilaan mustikat, siirappi ja sitruunan kuoriraaste. Kiehauta sekoittaen 2 minuuttia. Sekoita sitruunamehu ja maissitärkkelys suurukseksi. Nosta kattila levyltä ja sekoita suurus mustikkaliemeen. Kiehauta. Jäähdytä.
Annostele omenalohkot annoslautasille tai maljoihin. Valuta mustikkasiirappi päälle. Sirota annosten pintaan sihdin läpi hiukan kanelia. Tarjoa jälkiruoka haaleana tai omenat kylminä ja mustikkasiirappi lämpimänä. Juhlan kunniaksi voit nostaa lautasille lisäksi pienet vaniljajäätelöpallot.

Jaa tämä sivu:

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan ruokavalio voi myös hivellä makuhermoja. Täältä löydät monen moisia herkullisia ja vähärasvaisia ruokareseptejä.
→ Kaikki laihduttajan reseptit

5:2-dieetti
Mimi Spencer ja Sarah Schenker

5:2-dieetti

150 maukasta ohjetta 5:2-paastopäiviin! Näillä resepteillä Suomi paastoaa entistä maukkaammin! 5:2-dieetti valloitti Suomen kesällä 2013. Nyt on tarjolla yksissä kansissa kylliksi reseptejä, joiden avulla pystyt sisällyttämään 5:2-paastodieetin osaksi päivittäistä elämääsi.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Lyhyet ja kevyet

Veden juonti on hyväksi - paitsi että se huuhtelee elimistösi epäpuhtapauksista, se myös täyttää ja siten auttaa pitämään olosi kylläisenä.