Mehudieetti ja paasto

Mehudieetti

Mehudieetti on paaston muunnelma, jonka aikana nautitaan erilaisia mehuja ja liemiä. Se on hyvin vähäkalorinen, joten elimistö on sen aikana ketoosissa, kun keho alkaa hajottaa lihasmassaa ja rasvaa saadakseen energiaa.

Mehudieetillä on vähemmän negatiivisia vaikutuksia kuin paastolla, sillä siitä eivät täysin puutu ravintoaineet, ja se sisältää kehon energianlähteiksi sopivia hiilihydraatteja sekä vitamiineja ja mineraaleja. Hiilihydraateista muodostuva glukoosi on kehon ensisijainen polttoaine, ja mehudieetillä nautitaan myös pieniä määriä hiilihydraatteja ja kaloreita.

Mehujen, veden ja liemien nauttiminen ehkäisee osaltaan nestehukan syntymistä ja vähentää kaliumin, natriumin ja muiden ravintoaineiden puutetta, joka on tavallisella paastolla yleistä.

Monilla mehudieeteillä suositellaan tuoreiden mehujen valmistusta mehulingolla sekä suolihuuhteluita, jotka voidaan toteuttaa erilaisin keinoin. Vaikka mehudieettiä voidaan käyttää painonpudotukseenkin, se on usein osa puhdistautumisrituaalia tai dieetin ja puhdistuskuurin yhdistelmä.

Monissa mehupaastosta kertovissa kirjoissa on tuoremehujen reseptejä.

Plussat

  • Mehudieetti tarjoaa hieman enemmän hiilihydraatteja, vitamiineja, mineraaleja ja kaloreita kuin täyspaasto, joten sitä noudattamalla vältytään monilta paaston negatiivisilta seurauksilta.
  • Lihasmassaa ei menetetä yhtä paljon, eli soluja ei hajoa samassa mittakaavassa eikä kuona-aineita kerry verenkiertoon yhtä runsaasti, vaikka jonkin verran niitä muodostuu mehupaastollakin.

Miinukset

  • Pidempiaikainen painonpudotus paastoamalla voi olla vaarallista. Mehudieetille tulisi ryhtyä vain muutamaksi päiväksi. Sen tarjoama painonpudotus johtuu sekä vähäisestä kalorien nauttimisesta, siihen liittyvästä nesteiden menetyksestä että kehon rasvavarastojen vähenemisestä.

Jaa tämä sivu:

Mehukas - terveeksi & hoikaksi vastapuristetuilla mehuilla
Petra Sippola

Mehukas - terveeksi & hoikaksi vastapuristetuilla mehuilla

Kaipaatko elämääsi lisää energiaa tai terveyttä, mutta kasvikset ja hedelmät eivät oikein maistu sellaisenaan? Nirsoilevatko lapsesi salaattien ja vihannesten äärellä? Tämä kirja auttaa sinua ja perhettäsi syömään ja juomaan terveellisiä luonnonantimia helposti, nopeasti ja vieläpä hauskasti! Vastapuristetuilla mehuilla juot helposti kehon tarvitsemat ravintoaineet, puhdistat elimistöäsi turhista kiloista ja kuona-aineista, kaunistat ihoasi sekä saat hiuksesi ja kyntesi voimaan paremmin.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Arvostele tämä dieetti: 
Lyhyet ja kevyet

Väsyneenä tulee herkuteltua enemmän. Nuku kunnon yöunet.