Lohimurekepihvit ja sinappitillikastike

4 annosta
282 kcal/annos

2-3 isoa soseutuvaa perunaa, yhteensä 200 g
6 tl dijoninsinappia
3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl ruskeaa sokeria
2 rkl kevytmajoneesia
1 tl pestyn sitruunan keltaista kuorta raastettuna
2 rkl vastapuserrettua sitruunamehua
1-2 tlk säilöttyä lohta valutettuna, yhteensä 400 g
2 rkl persiljaa hyvin hienonnettuna
2 rkl (20 g) korppujauhetta
1 rkl öljyä

Kuori ja lohko perunat kattilaan ja keitä mandollisimman vähässä vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois (mutta käytä muuhun ruokaan) ja soseuta perunat. Jätä sose odottamaan.

Sekoita pienessä kulhossa 4 tl sinappia, tillisilppu, viinietikka, ruskea sokeri ja kaksi ruokalusikallista perunoiden keitinvettä. Jätä kastike odottamaan.

Lisää hienonnettuihin perunoihin majoneesi, 2 tl sinappia, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita joukkoon lohipalat. Muovaa seoksesta neljä pihviä.

Kaada matalalle lautaselle korppujauhe ja persiljasilppu. Taputtele pihvit yksi kerrallaan molemmin puolin seoksessa.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää lohimurekepihvit ja kypsennä niitä molemmin puolin noin 4 minuuttia tai kunnes ne ovat höyryävän kuumia ja pinnalta rapeita.

Valuta pihvien päälle sinappi-tillikastike.

Jaa tämä sivu:

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan reseptit

Laihduttajan ruokavalio voi myös hivellä makuhermoja. Täältä löydät monen moisia herkullisia ja vähärasvaisia ruokareseptejä.
→ Kaikki laihduttajan reseptit

5:2-dieetti
Mimi Spencer ja Sarah Schenker

5:2-dieetti

150 maukasta ohjetta 5:2-paastopäiviin! Näillä resepteillä Suomi paastoaa entistä maukkaammin! 5:2-dieetti valloitti Suomen kesällä 2013. Nyt on tarjolla yksissä kansissa kylliksi reseptejä, joiden avulla pystyt sisällyttämään 5:2-paastodieetin osaksi päivittäistä elämääsi.

Klikkaa tästä ja lue lisää CDON.comin kirjakaupassa
Lyhyet ja kevyet

Käytä ruoanvalmistuksessa sumutinpulloa, jolla käytetyn rasvan määrää voi vähentää esimerkiksi suoraan pullosta kaatamiseen verrattuna.