L.A. Shape -dieetti

L.A. Shape -dieetti

L.A. Shape -dieetin mukaan jokaisen on määritettävä itselleen parhaiten sopiva dieettimuoto vartalotyyppinsä mukaan.

Jos rasvasoluja on enemmän ylävartalossa, kyseessä on omenavartalo. Jos rasvaa taas on kertynyt eniten reisien ja takapuolen kohdalla, puhutaan päärynävartalosta. Ylä- ja alavartalon rasvasolut palvelevat eri päämääriä, ja niiden jakautuminen vaikuttaa siihen, onnistuuko dieetti vai ei.

Jos nautit proteiinia juuri sen verran kuin ruumiiinrakenteesi ja rasvaton kehonpainosi vaativat, vältyt äkillisiltä näläntunteelta.

Tämä vähähiilihydraattinen, vähärasvainen ja proteiinipitoinen dieetti tarjoaa apua myös elämäntapojen suunnitteluun. Dieetillä neuvotaan nauttimaan mm. terveellisiä hiilihydraatteja, värikkäitä hedelmiä ja vihanneksiä sekä terveellisiä rasvoja.

Ohjeita annetaan myös "vahvistavien proteiinipirtelöiden" valmistukseen. Ne ovat ateriankorvikkeita, jotka valmistetaan proteiinijauheesta oman proteiinin tarpeen mukaan, esim. 2,4 dl rasvatonta maitoa tai soijamaitoa, 220 g tuoreita tai pakastehedelmiä ja marjoja sekä jääkuutioita.

Kiinteisiin aterioihin kuuluu 80-120 g kanaa, kalaa tai kalkkunaa, 400 g höyrytettyjä vihanneksia, 300 g salaattia viinietikan kera sekä hedelmä.

Plussat

  • Dieetti sovitetaan laihduttajan yksilöllisiin tarpeisiin ja laaditaan kehon rasvaprosentin mukaan. Kiloja ei siis lasketa.
  • Dieetillä nautitaan vähärasvaista lihaa, hedelmiä ja vihanneksia ja keskitytään muuttamaan omaa ruokailukäyttäytymistä.

Miinukset

  • Proteiinipirtelöitä nautitaan kuitenkin niin paljon, ettei laihduttaja välttämättä opi kaikkia tarpeellisia painonhallintataitoja.

Jaa tämä sivu:

Arvostele tämä dieetti: 
Lyhyet ja kevyet

Jo koulussa opittu "puoli kiloa kasviksia päivässä" tulee helposti täyteen kun syö kasvisten lisäksi hedelmiä.