Kuminalla maustetut pihvit ja kirsikkakastike

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
352 kcal/annos 3 annosta

Pihvejä voi maustaa myös kuminansiemenillä, joiden sanotaan olevan ruoansulatuksellekin hyväksi. Tuoreista kirsikoista valmistettu kastike tekee ruoasta juhlavan. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä ja kasviksia sekä vihersalaattia.

1 rkl karkeasti rouhittua mustapippuria
2 tl kuminansiemeniä
4 naudan ulkofileepihviä, yhteensä 500 g
1 rkl öljyä
1 keskikokoinen punasipuli (60 g) hyvin hienonnettuna
2 dl punaviiniä tai punaherukka- tai puolukkamehua 500 g tuoreita kirsikoita perattuina ja paloiteltuina
2 tl dijoninsinappia
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/4 tl inkivääriä
1/2 dl hienonnettua persiljaa

Sekoita syvällä lautasella pippurirouhe ja kumina. Kasta huoneenlämpöiset pihvit käsin painaen mausteseokseen niin, että mausteet tarttuvat tasaisesti pihvien molemmille pinnoille.

Kuumenna öljy isossa pinnoitetussa paistinpannussa keskilämmöllä. Kypsennä kaksi pihviä kerrallaan, molemmin puolin 3 minuuttia. Nosta kypsät pihvit tarjoiluvadille ja pidä kuumina.

Lisää paistinpannuun sipuli ja kypsennä silppua sekoittaen 4 minuuttia tai kunnes se pehmenee. Lisää viini tai mehu ja nosta samalla levyn lämpöä. Keitä 2 minuuttia. Sekoita sipulien joukkoon kivettömiksi ja kannattomiksi peratut, karkeasti paloitellut kirsikat, sinappi, viinietikka, suola ja inkivääri. Keitä 5 minuuttia tai kunnes kirsikat ovat täysin pehmeitä.

Nosta pihvit takaisin pannuun ja kuumenna niitä välillä kääntäen molemmin puolin minuutin ajan. Asettele pihvit 4 lautaselle. Sekoita kastikkeeseen persiljasilppu ja nosta kastike lusikalla lihan päälle.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti