Broilerinpihvit kasvispedillä

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
4 kcal/annos 564 annosta

Maustamattoman broilerin makua voi muuttaa mausteilla ja höysteillä. Tässä broileripihvit tarjotaan kasvisten ja ranskankermakastikkeen kanssa.

4 nahatonta ja luutonta broilerinrintaa, yhteensä 600 g, tai vastaavasti broileripihvejä
1 sitruuna (75 g) hyvin ohuesti viipaloituna
3 kevätsipulia (100 g) silputtuina
1/2 tI suolaa
tl valkopippuria
1/4 tl paprikaa
1 rkl öljyä
2 rkl voita
1 dl vettä
2 ps (ä 400 g) pakastettuja wokkikasviksia (sitruunamelissan lehtiä)

Ranskankermakastike:
1 tlk (á 2 dl) kevytranskankermaa
2 rkl majoneesia
1/2 pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu
nippu persiljaa tai rakuunaa hienonnettuna
ripaus suolaa ja valkopippuria

Halkaise broilerinrinnat keskeltä kahtia niin, että ne ovat kiinni toisissaan vain kapeasta reunaosastaan ja saat muovatuksi niistä pihvejä. Laita pihvi kerrallaan pekastepussiin ja nuiji varovasti naputellen pehmeäksi. Nosta pihvit vieri viereen työlaudalle ja peitä ohuilla sitruunaviipaleilla. Nosta pihvit päällekkäin ja jätä maustumaan noin 1/2 tunniksi huoneenlämpöön.

Valmista sillä välin ranskankermakastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta kastike jääkaappiin odottamaan tarjoamista.

Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi keskilämmöllä lisää suola, valkopippuri ja paprika. Sekoita. Poista sitruunaviipaleet. Kypsennä 2 pihviä kerrallaan seoksessa, molemmin puolin noin 2 minuuttia. Lisää vesi ja nosta pihvit uudestaan pannuun. Lisää kevätsipulisilppu. Peitä kannella ja kypsennä hiljaa hauduttaen 4 minuuttia tai kunnes broileripihvit ovat täysin kypsiä.

Höyrytä tai kiehauta wokkikasvikset pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kasvikset tarjoiluvadille ja nosta pihvit niiden päälle. Kiehauta paistoliemi ja kaada kasviksille. Voit koristella pihvit sitruunamelissan lehdillä ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa ranskankermakastikeen kanssa.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti