Sisilialainen sardiinisalaatti

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
475 kcal/annos 4 annosta

Sardiini ja sardiinien tapaan valmistetut kalasäilykkeet ovat täyssäilykkeitä, joissa kalat on säilötty ruotoineen lie¬meen. Ruodot pehmenevät säilöntäkäsittelyssä syötäviksi, joten kaloissa on runsaasti kalsiumia. Voit vaihtaa ohjeen sardiinit silakka-, muikku-, lohi- tai tonnikalasäilykkeisiin. Ylimääräisen öljyn voit säilyttää kylmässä ja käyttää vähi¬tellen esimerkiksi kalojen paistamiseen tai kalarisottoon.

250 g (5 dl) simpukkapastaa
1 dl vastapuserrettua sitruunamehua
3 rkl tomaattisosetta (ei ketsuppia)
1 tl fenkolinsiemeniä kevyesti murskattuina
1/2 tl suolaa
1 salaattifenkoli (400 g) ohuesti suikaloituna, lehtihapsut hienonnettuna
1/2 dl (20 g) rusinoita
3 tlk (yhteensä noin 350 g) öljyyn säilöttyjä sardiineja valutettuina

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan isossa katti¬lassa, väljässä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta pasta, mutta säästä sen keitinvedestä 1 desilitra.

Vatkaa sillä välin isossa kuihossa sitruunamehu, tomaattisose, fenkolinsiemenet ja suola hyvin sekai¬sin. Lisää säästetty pastan keitinliemi.

Kaada kuuma pasta liemeen ja sekoita. Lisää fen¬kolisuikaleet ja rusinat. Sekoita hyvin.

Paloittele sardiinit kevyesti lautasella haarukalla. Lisää sardiinipalat ja hienonnettu fenkolinlehtisilppu salaattiin. Sekoita ja tarjoa huoneenlämpöisenä tai jääkaapissa jäähdytettynä hiivaleivän tai grahamsäm-pylöiden kera.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti





Lyhyet ja kevyet
Älä käy kaupassa nälkäisenä, koska silloin ostoskärryyn tulee valittua turhia - ja usein kaloripitoisia - herkkuja. Samoin pidä varasi ruoanlaiton aikana. Jos olet nälkäinen, saatat napsia ylimääräistä ennen kuin ateria on valmistunutkaan.