Lohimurekepihvit ja sinappitillikastike

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 24.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
282 kcal/annos 4 annosta

2-3 isoa soseutuvaa perunaa, yhteensä 200 g
6 tl dijoninsinappia
3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl ruskeaa sokeria
2 rkl kevytmajoneesia
1 tl pestyn sitruunan keltaista kuorta raastettuna
2 rkl vastapuserrettua sitruunamehua
1-2 tlk säilöttyä lohta valutettuna, yhteensä 400 g
2 rkl persiljaa hyvin hienonnettuna
2 rkl (20 g) korppujauhetta
1 rkl öljyä

Kuori ja lohko perunat kattilaan ja keitä mandollisimman vähässä vedessä kypsiksi. Valuta keitinvesi pois (mutta käytä muuhun ruokaan) ja soseuta perunat. Jätä sose odottamaan.

Sekoita pienessä kulhossa 4 tl sinappia, tillisilppu, viinietikka, ruskea sokeri ja kaksi ruokalusikallista perunoiden keitinvettä. Jätä kastike odottamaan.

Lisää hienonnettuihin perunoihin majoneesi, 2 tl sinappia, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita joukkoon lohipalat. Muovaa seoksesta neljä pihviä.

Kaada matalalle lautaselle korppujauhe ja persiljasilppu. Taputtele pihvit yksi kerrallaan molemmin puolin seoksessa.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää lohimurekepihvit ja kypsennä niitä molemmin puolin noin 4 minuuttia tai kunnes ne ovat höyryävän kuumia ja pinnalta rapeita.

Valuta pihvien päälle sinappi-tillikastike.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti





Lyhyet ja kevyet
Älä käy kaupassa nälkäisenä, koska silloin ostoskärryyn tulee valittua turhia - ja usein kaloripitoisia - herkkuja. Samoin pidä varasi ruoanlaiton aikana. Jos olet nälkäinen, saatat napsia ylimääräistä ennen kuin ateria on valmistunutkaan.