Kevyt lihamureke

  • Tuija / Artikkeli päivitetty 30.3.2019

Lukijoiden arvosana tälle reseptille:
400 kcal/annos 8 annosta

3,5 dl porkkanakuutioita
3,5 dl sipulikuutioita
2 1/4 dl punaista tai vihreää paprikaa kuutioituna (siemenet poistettava)
500 g jauhettua kalkkunaa tai broilerin rintafileetä
350 g paistijauhelihaa
3,5 dl kaurahiutaleita
5 dl keitettyä riisiä
3,5 dl tomaattimehua
1 1/4 peruna- tai maissitärkkelystä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua timjamia
1/2 tl chilikastiketta
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
0,5 dl tomaattipyrettä
0, 5 dl vettä

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sivele öljyllä kaksi 20 x 10 cm:n uunivuokaa ja nosta sivuun.

Sivele öljytyllä pullasudilla iso teflonpannu ja lämmitä. Lisää porkkanat, sipuli ja paprikat pannuun. Freesee 5-10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Siirrä isoon kulhoon.

Sekoita kalkkuna ja jauheliha kulhossa. Murenna pieneksi. Lisää kaurahiutaleet ja riisi. Sekoita.

Sekoita pienessä kulhossa tomaattimehu, tärkkelysjauho, oregano, timjami, chilikastike, mustapippuri ja suola. Lisää lihaseokseen ja sekoita hyvin. Jaa seos vuokiin ja tasoita.

Sekoita tomaattipyre ja vesi pienessä kulhossa. sivele murekkeet seoksella

Laita vuoat uuniin. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Paista noin tunnin ajan tai kunnes liha ei enää sisältäkään ole punertavaa (kokeile veitsellä). Jos mureke alkaa ruskistua pinnasta liikaa, peitä alumiinifoliolla.

Mitä mieltä olet? Anna oma arviosi tai kirjoita alle kommentti:

Kirjoita kommentti